Poslovni registri

Zahvaljujući jedinstvenom tržištu EU-a brojna poduzeća proširila su svoje poslovanje izvan nacionalnih granica. Od lipnja 2017. poslovni registri svih država članica EU-a međusobno su povezani i pretraživi.

Nadalje, tijekom prošlog desetljeća kroz sudsku praksu Suda Europske unije otvorena je mogućnost osnivanja trgovačkog društva u jednoj državi članici i vođenja poslovanja djelomično ili potpuno u drugoj državi članici.

Pojmom „poslovni registar” obuhvaćeni su nacionalni trgovački registri, registri trgovačkih društava i svi drugi registri u kojima su pohranjene informacije o trgovačkim društvima dostupne javnosti u smislu Direktive 2009/101/EZ.

Pogledajte odgovarajuće podstranice kako biste pronašli dodatne informacije o poslovnim registrima na europskoj razini i nacionalnim poslovnim registrima.

Posljednji put ažurirano: 22/01/2019

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.