NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini lituaniană a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Pagina este deja disponibilă în următoarele limbi: engleză.
Swipe to change

Registrele comerțului în țările UE

Lituania

În această secțiune găsiți o prezentare generală a registrului persoanelor juridice din Lituania.

Conținut furnizat de
Lituania
Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ce informații oferă registrul persoanelor juridice din Lituania?

Datele din registrul persoanelor juridice din Lituania (Lietuvos juridinių asmenų registras), documentele păstrate în registru și toate celelalte informații înscrise în registru sunt publice. Datele și documentele privind persoanele juridice private și publice sunt păstrate în registrul persoanelor juridice. În registru figurează, în total, 26 de tipuri diferite de persoane juridice.

În registru sunt înscrise următoarele informații: denumirea persoanei juridice; codul; forma juridică; statutul juridic; sediul social al persoanei juridice; organele persoanei juridice; membrii organelor de conducere (prenume, nume, număr de identitate, domiciliu) și asociații autorizați să încheie un contract în numele persoanei juridice, precum și drepturile acestora; sucursale și reprezentanți; restricții privind activitățile persoanei juridice; expirarea mandatului stabilit pentru persoana juridică; anul financiar; datele când au fost efectuate modificări ale documentelor și datelor din registru; informații privind persoanele fizice abilitate să încheie un contract în numele persoanei juridice și alte date prevăzute prin lege.

Registrul persoanelor juridice conține, de asemenea, documente privind înființarea persoanelor juridice, decizii ale organelor persoanei juridice, seturi de rapoarte financiare anuale prezentate de societăți și alte documente prevăzute prin lege.

Registrul persoanelor juridice din Lituania este administrat și ținut de compania de stat Registrų centras (Oficiul Registrului Comerțului).

Accesul la registrul persoanelor juridice din Lituania este gratuit?

Efectuarea de căutări în registru cu privire la persoanele juridice este gratuită. Următoarele informații referitoare la persoanele juridice sunt furnizate gratuit:

  • codul;
  • denumirea;
  • sediul social;
  • forma juridică;
  • statutul juridic.

Datele mai detaliate privind persoanele juridice pot fi obținute contra cost după cum urmează:

Registrul persoanelor juridice din Lituania oferă posibilitatea de a verifica gratuit dacă o denumire este identică cu alte denumiri utilizate de alte persoane juridice, sucursale sau reprezentanți sau cu alte denumiri care au fost înscrise temporar în registru.

Cât de fiabile sunt documentele din registru?

După ce administratorul registrului a înregistrat modificările aduse datelor sau informațiilor privind persoanele juridice din registru, modificările respective vor fi publicate cel târziu în următoarea zi lucrătoare, iar data la care au fost înregistrate va fi publicată în buletinul informativ electronic.

Atunci când administratorul registrului publică extrase ale informațiilor sau datelor sau copii ale documentelor din registru, acest lucru însemnă că acestea sunt valide prima facie.

Cum se efectuează căutări în registrul persoanelor juridice din Lituania

În registru pot fi efectuate gratuit căutări cu privire la persoanele juridice după următoarele criterii de căutare:

  • codul;
  • denumirea;
  • denumirea istorică.

Utilizatorii înregistrați care au încheiat un contract de prestare de servicii pot efectua căutări după următoarele criterii: codul, denumirea, persoana fizică, persoana juridică sau persoana juridică străină.

Sistemul de autoservire permite căutarea unei persoane juridice după cod, denumire și denumire istorică (pentru persoanele juridice care și-au schimbat denumirea).

Istoricul registrului persoanelor juridice din Lituania

Registrul persoanelor juridice a fost creat în 2004, însă datele privind persoanele juridice stocate în sistemele informatice anterioare au fost transferate automat din 1990.

Linkuri relevante

Registrul persoanelor juridice

Ultima actualizare: 18/02/2019

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.