NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini suedeză a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Swipe to change

Registrele comerțului în țările UE

Suedia

În această secțiune găsiți o prezentare generală a registrului comerțului din Suedia.

Conținut furnizat de
Suedia
Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ce informații oferă registrul comerțului din Suedia?

Oficiul de înregistrare a societăților din Suedia păstrează mai multe registre conținând informații referitoare la societăți (de exemplu, societățile comerciale înregistrate). Accesul la informațiile din aceste registre este posibil prin intermediul unui motor de căutare pe internet sau prin contactarea Oficiului de înregistrare a societăților din Suedia.

Aceste registre sunt denumite colectiv în continuare registrul comerțului din Suedia.

Registrul comerțului din Suedia furnizează informații privind, de exemplu:

 • denumirile și adresele societăților comerciale;
 • numărul de înmatriculare;
 • directorii societății (inclusiv membrii consiliului de administrație);
 • situațiile financiare anuale;
 • actele constitutive;
 • certificatele de înmatriculare;
 • starea de faliment.

Registrul este ținut și administrat de Oficiul de înregistrare a societăților din Suedia.

Accesul la registrul comerțului din Suedia este gratuit?

Informațiile din registrul comerțului din Suedia pot fi accesate gratuit prin contactarea telefonică a Oficiului de înregistrare a societăților din Suedia. Cererile pentru eliberarea unor extrase scrise din registru fac, de regulă, obiectul unei taxe.

Motorul de căutare pe internet asigură accesul gratuit la informațiile privind denumirea unei societăți, numărul de înmatriculare și statutul acesteia. Următoarele servicii suplimentare sunt disponibile contra cost numai utilizatorilor înregistrați:

 • directorii societății (inclusiv membrii consiliului de administrație);
 • situațiile financiare anuale;
 • actele constitutive;
 • certificatele de înmatriculare
 • mai multe detalii referitoare la faliment și lichidare.

Cât de fiabile sunt documentele din registru?

Informațiile referitoare la societățile cu răspundere limitată din Suedia sunt publicate în conformitate cu articolul 2 din Directiva 2009/101/CE.

Societățile cu răspundere limitată din Suedia nou înregistrate și modificările acestora sunt înregistrate la Oficiul de înregistrare a societăților din Suedia.

Articolul 2 din Directiva 2009/101/CE prevede ca statele membre să se asigure că societățile publică anumite documente și informații. Articolul 3a alineatul (2) prevede, de asemenea, ca statele membre să furnizeze aceste informații spre a fi publicate pe portalul european e-justiție.

În cazul Suediei, informațiile înregistrate sunt publicate în Monitorul Oficial al Suediei (Post- och Inrikes Tidningar).

Mai multe informații privind societățile comerciale suedeze sunt disponibile pe pagina de internet a Oficiului de înregistrare a societăților din Suedia http://www.bolagsverket.se/en.

Monitorul Oficial al Suediei poate fi consultat prin intermediul paginii de internet a Oficiului de înregistrare a societăților din Suedia http://www.bolagsverket.se/en.

Cum se efectuează căutări în registrul comerțului din Suedia

Oricine poate obține informații din registru prin contactarea Oficiului de înregistrare a societăților din Suedia prin poștă, prin e-mail sau telefonic.

Căutările pot fi efectuate utilizând motorul de căutare, prin introducerea denumirii unei societăți și a numărului de înmatriculare. Informațiile enumerate mai jos sunt disponibile contra cost numai utilizatorilor înregistrați:

 • directorii societății (inclusiv membrii consiliului de administrație);
 • situațiile financiare anuale;
 • actele constitutive;
 • certificatele de înmatriculare;
 • informații mai detaliate referitoare la faliment și lichidare.

Istoricul registrului comerțului din Finlanda

În registru sunt păstrate informații începând din anul 1897. Din 1982, informațiile sunt introduse, în funcție de tipul lor, în format electronic. Începând cu anul 2002, toate informațiile registrului sunt computerizate.

Linkuri relevante

Registrul European al Comerțului (EBR)

Ultima actualizare: 09/11/2020

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.