Tagállami szintű ingatlan-nyilvántartások

Málta

Ez a fejezet a máltai ingatlan-nyilvántartásról nyújt áttekintést.

Tartalomszolgáltató:
Málta

Mit kínál az ingatlan-nyilvántartás?

A Máltai Földhivatal elektronikus nyilvántartása csak a Földhivatal, továbbá két másik kormányszerv munkatársai számára elérhető, akik közül az utóbbiak csak lekérdezési joggal rendelkeznek.

A nyilvántartásban található adatok egyelőre nem fedik le a máltai szigetek területének egészét; a nyilvántartás összeállítása még folyamatban van, és elképzelhető, hogy a jövőben online szolgáltatásként is elérhető lesz. Az ügyfelek jelenleg a vonatkozó nyomtatvány kitöltésével kezdeményezhetnek keresést a nyilvántartásban. Általános kérdésekkel a Máltai Földhivatal igazgatójához lehet fordulni a következő címen: Malta Land Registry, Casa Bolino, 116 West Street, Valletta VLT 1535.

Telefonon a +35621239777 telefonszámon lehet érdeklődni, e-mail pedig a land.registry@gov.mt címre küldhető.

Ingyenes-e a máltai ingatlan-nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Nem, a máltai ingatlan-nyilvántartáshoz díjfizetés ellenében lehet hozzáférni. A díj lekérdezésenként 4,66 EUR.

Hogyan végezzünk keresést az ingatlan-nyilvántartásban

Az ügyfelek a vonatkozó űrlap kitöltésével kezdeményezhetnek lekérdezést az ingatlan-nyilvántartásban.

A máltai ingatlan-nyilvántartás története

A nyilvántartást 1982-ben a máltai jogszabályok 296. fejezetében foglalt, az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvény hozta létre.

Utolsó frissítés: 04/05/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.