Az átmeneti időszak vége előtt indított, folyamatban lévő polgári eljárásokat az uniós jog alapján fogják lefolytatni. Az európai igazságügyi portálon 2024 végéig még olvashatók lesznek az Egyesült Királyságra vonatkozó releváns információk, az országgal kötött kölcsönös megállapodás alapján.
Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata angol nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Tagállami szintű ingatlan-nyilvántartások

Észak-Írország

Ez az oldal Észak-Írország ingatlan-nyilvántartásáról ad áttekintést.

Tartalomszolgáltató:
Észak-Írország

Mit kínál az észak-írországi ingatlan-nyilvántartás?

AzÉszak-írországi Ingatlan-nyilvántartó (Land and Property Services Northern Ireland) a különböző nyilvántartásokra alkalmazandó szabályokról és iránymutatásokról szolgáltat statikus változatlan tartalmat.

LandWeb Direct (közvetlen ügyfél hozzáférést biztosító szolgáltatás)

A szolgáltatás a következőkre terjed ki:

  • keresési lehetőségek;
  • a tulajdonos neve és az ingatlannal kapcsolatos terhek;
  • a nyilvántartásban szereplő információ letöltését és kinyomtatását biztosító eszköz.

Ingyenes-e az észak-írországi ingatlan-nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Igen, a statikus tartalomhoz való hozzáférés ingyenes. Azoknak a felhasználóknak, akik a keresési lehetőségeket kívánják használni, regisztrálniuk kell a szolgáltatás igénybevételéhez, és a legtöbb esetben díjat kell fizetniük.

Hogyan végezzünk keresést az észak-írországi ingatlan-nyilvántartásban?

A keresési lehetőségek révén megtekinthetjük a kataszteri térképeket, a földterület méretét és a jogcímmel kapcsolatos dokumentációkat. Az adatbázis tartalmazza a tulajdonosok nevét és az ingatlannal kapcsolatos terheket.

Aze-regisztrációval különböző regisztrációs űrlapok kitöltésére van lehetőségük a regisztrált felhasználóknak.

Az észak-írországi ingatlan-nyilvántartás története

Az ingatlan-nyilvántartás 1891-ben jött létre, az Okirat-nyilvántartó (Registry of Deeds) pedig 1706 óta működik. E hivatal vezeti az ingatlan-nyilvántartásokat, az ingatlanokkal kapcsolatos okmányok nyilvántartását és a jogszabályban előírt terhek nyilvántartását.

Kapcsolódó linkek

Ingatlannyilvántartó - ingatlannyilvántartás

Európai Földhivatali Információs Szolgálat (EULIS)

Utolsó frissítés: 25/02/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.