Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata lengyel nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Tagállami szintű ingatlan-nyilvántartások

Lengyelország

Ez a rész Lengyelország ingatlan-nyilvántartásáról ad áttekintését.

Tartalomszolgáltató:
Lengyelország
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Mit kínál a lengyel ingatlan-nyilvántartás?

A lengyel ingatlan-nyilvántartás (rejestr ksiąg wieczystych) vezetését az ingatlan-nyilvántartásról és a jelzálogról szóló törvény szabályozza.

A törvény értelmében az ingatlan-nyilvántartás célja az ingatlanok jogi helyzetének rögzítése. A nyilvántartás a következő információkat tartalmazza:

  • az ingatlan megjelölése (ideértve az azt alkotó parcellákat);
  • az ingatlan tulajdonosának vagy haszonbérlőjének adatai;
  • egyéb felek dologi jogi jogosultságaira vonatkozó információk;
  • az ingatlant terhelő jelzálog típusa és összege.

Az ingatlan-nyilvántartás nyilvános, azt bárki megtekintheti. 2010 júniusa óta az ingatlan-nyilvántartás elektronikus úton, az ingatlan helyrajzi számának megadásával elérhető.

Emellett bárki igényelhet tulajdonilap-másolatot vagy egy adott ingatlan-nyilvántartási bejegyzés törléséről szóló igazolást.

Ingyenes-e a lengyel ingatlan-nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Az ingatlan-nyilvántartásba történő betekintés díjmentes.

A tulajdonilap-másolat vagy egy adott ingatlan-nyilvántartási bejegyzés törléséről szóló igazolás kiállítása ellenben díjköteles.

Utolsó frissítés: 07/12/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.