Kadasters in de EU-landen

Tsjechië

Op deze pagina vindt u algemene informatie over het Tsjechische kadaster.

Inhoud aangereikt door
Tsjechië

Welke gegevens bevat het Tsjechische kadaster?

Het Tsjechische kadaster bevat zowel feitelijke als juridische informatie over onroerend goed. U vindt er kadastrale kaarten en informatie over eigenaren van onroerend goed.

Het kadaster wordt beheerd door het Tsjechische bureau voor topografie, cartografie en kadastrale registratie (ČÚZK), een onafhankelijke nationale instelling.

Is de toegang tot het Tsjechische kadaster kosteloos?

Het browsen en zoeken naar de kaarten en basisgegevens over onroerend goed op internet, met inbegrip van de namen en adressen van eigenaren, is gratis.

Vergoedingen zijn verschuldigd voor een officiële inschrijving, hetzij in schriftelijke of in elektronische vorm (inschrijving op afstand), die alle gegevens bevat over de rechtsbetrekkingen met betrekking tot het onroerend goed; de hoogte van de vergoeding kan afhankelijk van het bestek van de inschrijving variëren, maar bedraagt normaliter 100 CZK.

Hoe opzoekingen verrichten in het Tsjechische kadaster

Het Tsjechische kadaster heeft een functie voor uitgebreid online zoeken.

Geschiedenis van het Tsjechische kadaster

Het elektronische informatiesysteem is in gebruik sinds 2001.

Laatste update: 15/06/2020

De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.