În materie de drept civil, procedurile și acțiunile în curs intentate înainte de încheierea perioadei de tranziție vor continua în temeiul legislației UE. În baza unui acord reciproc între UE și Regatul Unit, Portalul e-justiție va păstra informațiile legate de Regatul Unit până la sfârșitul anului 2024.
NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini engleză a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Swipe to change

Registrele funciare în țările UE

Irlanda de Nord

Această secțiune vă oferă o imagine de ansamblu a registrului funciar din Irlanda de Nord.

Conținut furnizat de
Irlanda de Nord

Ce informa ții oferă registrul funciar din Irlanda de Nord?

Serviciile funciare și de proprietate din Irlanda de Nord oferă conținutul static (invariabil) al normelor, regulamentelor și orientărilor care se aplică pentru funcționarea diferitelor registre.

LandWeb Direct (Serviciul de acces direct destinat clienților)

Serviciul oferă:

  • facilități de căutare
  • numele proprietarului și grevările care afectează bunul imobil
  • o facilitate care vă permite să descărcați și să imprimați informațiile păstrate în registru.

Este gratuit accesul la registrul funciar al Irlandei de Nord ?

Da, accesul la conținutul static este gratuit. Utilizatorii care doresc să aibă acces la facilitățile de căutare trebuie să se înregistreze pentru serviciu care este, de cele mai multe ori, contra cost.

Cum puteți căuta în registrul funciar al Irlandei de Nord

Facilitățile de căutare includ accesul la planurile titlurilor, conținutul titlurilor și documentația titlurilor. Această bază de date include numele proprietarilor și orice grevări care afectează dreptul de proprietate.

Facilitățile de înregistrare electronică vă permit să completați diverse formulare de înregistrare, să calculați taxe și să depuneți informații pe care electronică.

Istoricul registrului funciar al Irlandei de Nord

Registrul funciar există din 1891, înainte de această dată dreptul de proprietate asupra pământurilor fiind înregistrate în Registrul titlurilor de proprietate, înființat în 1706. Serviciile funciare și de proprietate administrează trei registrele: registrul funciar, cel al titlurilor de proprietate și registrul ipotecilor legale.

Linkuri relevante

Serviciile funciare și de proprietate – Registre funciare

Serviciul european de informații funciare

Ultima actualizare: 25/02/2019

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.