Izvorna jezična inačica ove stranice latvijski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Sljedeći jezici: bugarskičeškigrčkiengleskifrancuskipoljskislovački već su prevedeni.
Swipe to change

Stečajni registri i registri nesolventnosti

Latvija

Ovaj odjeljak sadržava kratki pregled latvijskog stečajnog registra.

Sadržaj omogućio
Latvija
Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Ovdje možete pristupiti strojnom prijevodu ovog sadržaja. Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Što nudi latvijski stečajni registar?

latvijskom stečajnom registru pružaju se informacije o:

 • stečajnim upraviteljima
 • stečajnim postupcima protiv fizičkih i pravnih osoba
 • postupcima pravne zaštite
 • izvansudskim postupcima pravne zaštite.

Stečajni registar dostupan je svima, a njegova je evidencija pouzdana. U nadležnosti je Registra poduzeća Republike Latvije.

Je li pristup latvijskom stečajnom registru besplatan?

Da, podacima iz latvijskoga stečajnog registra može se pristupiti besplatno, no naknada se plaća ako pojedini građanin želi da mu se podaci dostave u obliku isprave.

Kako biste iz Registra poduzeća ishodili izjavu ili drugu ispravu s osobnim identifikacijskim brojem dužnika (fizičke osobe) ili stečajnog upravitelja, zahtjev uputite Registru poduzeća ili elektronički na portalu Latvija.lv.

Kako pretraživati latvijski stečajni registar?

Stečajni upravitelji

Ovaj odjeljak sadržava podatke o stečajnim upraviteljima, to jest:

 • ime
 • prezime
 • službenu adresu i podatke za kontakt
 • broj potvrde
 • datum isteka valjanosti potvrde.

Podaci o stečajnim upraviteljima čije su potvrde istekle dostupni su u arhivskoj evidenciji Vēsturiskie dati. Na poveznici „Izziņa” dostupni su svi podaci koji se vode o pojedinim stečajnim upraviteljima u latvijskom stečajnom registru.

Pretraživanje

Podatke iz stečajnog registra o pojedinom subjektu (fizičkoj ili pravnoj osobi) možete pretraživati u odjeljku Meklēt. Podaci se mogu filtrirati prema sljedećim kriterijima:

 • matičnom broju (za pravne osobe) ili identifikacijskom broju (za fizičke osobe)
 • imenu ili tituli dužnika
 • razdoblju pokretanja postupka
 • vrsti postupka (stečajni postupak, postupak pravne zaštite, izvansudski postupak pravne zaštite)
 • prirodi postupka (lokalni, prekogranični prvostupanjski, prekogranični drugostupanjski)
 • statusu postupka (postupci u tijeku, zaključeni postupci, svi postupci).

Rezultati pretraživanja prikazuju se s poveznicom na referencu Registra poduzeća (Uzņēmumu reģistra izziņa) gdje su dostupni svi podaci iz stečajnog registra o pojedinom subjektu, uključujući skenirane isprave s obavijestima stečajnih upravitelja o sastancima vjerovnika, dnevnom redu sastanaka vjerovnika i obavijestima vjerovnicima.

Glasnik

Prikaz evidencije iz stečajnog registra na određeni datum dostupan je u odjeljku Žurnāls. Automatski je prikazana evidencija za taj dan. Upotrebom kalendara moguć je prikaz evidencije unesene na druge datume ili upotrebom pododjeljka Mēneša žurnāls za filtriranje evidencije po mjesecu. Svaki upis sadržava poveznicu – referenca Registra poduzeća (Uzņēmumu reģistra izziņu) – na detaljne podatke o pojedinim stečajnim postupcima.

Statistika

Ovaj odjeljak sadržava razne statističke informacije o stečajnim postupcima i postupcima pravne zaštite s poveznicom na referencu Registra poduzeća (Izziņa) gdje su dostupni svi podaci iz stečajnog registra o pojedinom subjektu.

Povijest latvijskog stečajnog registra

U registru se vode podaci od 1. siječnja 2008.

Poveznice

Dodatne informacije o latvijskom stečajnom registru

Državna agencija za stečajno upravljanje

Posljednji put ažurirano: 04/10/2021

Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.