Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Az oldal jelenleg a következő nyelveken olvasható: franciaholland.
Swipe to change

Csőd- és fizetésképtelenségi nyilvántartások

Belgium

Ez a szakasz a fizetésképtelenségi ügyekre vonatkozó belgiumi nyilvántartásokról nyújt tájékoztatást.

Tartalomszolgáltató:
Belgium

Mi a helyzet Belgiumban a fizetésképtelenségi nyilvántartásokat illetően?

Belgiumban nincs központi nemzeti fizetésképtelenségi nyilvántartás. Vannak azonban különböző hatóságok, amelyek információkat gyűjtenek a vállalkozásokról és a magánszemélyekről.

  • A vállalkozásokat és a gazdasági tevékenységet folytató természetes személyeket illetően a társaságok belgiumi adatbázisa (Banque-Carrefour des Entreprises – BCE) olyan nyilvántartás, amely a vállalkozások és a gazdasági tevékenységet folytató természetes személyek összes azonosító adatát, valamint jogi helyzetét (különösen a csődöt) mutatja. A vállalkozások jogi helyzetére vonatkozó információk jelenleg a nyilvánosság számára nem elérhetőek. A csőddel és a bírósági reorganizációval kapcsolatos ítéleteket ugyanakkor közzéteszik a belga hivatalos közlönyben, amely online elérhető.
  • Ami a magánszemélyeket illeti, Belgiumban létezik egy adatbázis, amely központosít a túlzottan eladósodott, azon személyekre vonatkozó bizonyos információkat, akik kollektív adósságrendezési eljárás kezdeményezése mellett döntöttek. Ezt az adatbázis Belgium Nemzeti Bankja hozta létre, azonban nem nyilvános.

Díjköteles-e a belgiumi fizetésképtelenségi nyilvántartásokba való betekintés?

Nem, a belga hivatalos közlöny adatbázisához való hozzáférés ingyenes.

Hogyan végezzünk keresést a belgiumi fizetésképtelenségi nyilvántartásban?

A belga hivatalos közlönyben a csőddel és a bírósági reorganizációval kapcsolatos ítéleteket lehet keresni.

A belgiumi fizetésképtelenségi nyilvántartások által lefedett időszak

A belga hivatalos közlönyben 1983. január 1-jétől érhetők el a vállalkozások adatai, az internetcímek pedig az 1997. június 1-jét követő kiadványokhoz állnak rendelkezésre.

A belga hivatalos közlönyben elérhetőek az egyesületek által 2003. július 1-jét követően közzétett dokumentumok is.

Kapcsolódó internetes oldalak

Szövetségi Igazságügyi Közszolgálat

Utolsó frissítés: 10/07/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.