Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata lett nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Az oldal jelenleg a következő nyelveken olvasható: bolgárcsehgörögangolfrancialengyelszlovák.
Swipe to change

Csőd- és fizetésképtelenségi nyilvántartások

Lettország

Ez az oldal a lettországi fizetésképtelenségi nyilvántartásról nyújt rövid áttekintést.

Tartalomszolgáltató:
Lettország
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Mit kínál a lett fizetésképtelenségi nyilvántartás?

lett fizetésképtelenségi nyilvántartás az alábbiakkal kapcsolatban tartalmaz információkat:

 • vagyonfelügyelők;
 • természetes és jogi személyekkel kapcsolatos fizetésképtelenségi eljárások;
 • jogvédelmi eljárások;
 • bíróságon kívüli jogvédelmi eljárások;

A fizetésképtelenségi nyilvántartás mindenki számára hozzáférhető, és minden bejegyzése megbízható. A nyilvántartás a Lett Köztársaság Cégnyilvántartásának felügyelete alatt működik.

Ingyenesen hozzáférhető-e a lett fizetésképtelenségi nyilvántartás?

Igen, a lett fizetésképtelenségi nyilvántartásban szereplő információk ingyenesen hozzáférhetők, az okiratok lekérése magánszemélyek számára viszont díjköteles.

A Cégnyilvántartásból cégkivonat vagy az adós (természetes személy) vagy a vagyonfelügyelő személyi azonosító számát tartalmazó egyéb okirat beszerzése érdekében megkeresésével forduljon a cégnyilvántartáshoz, vagy nyújtsa be kérelmét elektronikus úton, a Latvija.lv oldalon.

Hogyan keressünk a lett fizetésképtelenségi nyilvántartásban?

Vagyonfelügyelők

Ez a rész a vagyonfelügyelőkre vonatkozó információkat tartalmazza:

 • keresztnév;
 • családnév;
 • iroda címe és elérhetősége;
 • az engedély száma;
 • az engedély érvényességének lejárati ideje.

Azon vagyonfelügyelők adatai, akiknek lejárt az engedélyük, a korábbi nyilvántartásokban érhetők el, az alábbi linken: Vēsturiskie dati. Az 'Izziņa' linkre kattintva elérhetővé válik minden olyan információ, amelyet a lett fizetésképtelenségi nyilvántartásba az egyes vagyonfelügyelőkre vonatkozóan bejegyeztek.

Keresés

Meghatározott jogalanyra (természetes vagy jogi személyre) vonatkozó információkat a fizetésképtelenségi nyilvántartás Meklēt részében lehet keresni. Az információk a következő kritériumok szerint szűrhetők:

 • az adós nyilvántartási száma (jogi személyek esetében) vagy személyazonosító száma (természetes személyek esetében);
 • az adós neve vagy megjelölése;
 • az eljárásindítás időpontja;
 • az eljárás típusa (fizetésképtelenségi eljárás, jogvédelmi eljárás, bíróságon kívüli jogvédelmi eljárás);
 • az eljárás jellege (helyi, határokon átnyúló elsődleges, határokon átnyúló másodlagos);
 • az eljárás állapota (folyamatban lévő eljárás, lezárt eljárás, minden eljárás).

A keresés eredménye a „Cégnyilvántartási hivatkozás” („Uzņēmumu reģistra izziņa”) linkkel együtt jelenik meg, ahol elérhető a fizetésképtelenségi nyilvántartás adott jogalanyra vonatkozó összes adata, többek között a hitelezők gyűléséről szóló vagyonfelügyelői értesítéseket, a hitelezők gyűlésének napirendjét és hitelezőknek szóló értesítéseket tartalmazó, szkennelt dokumentumok.

Napló

A fizetésképtelenségi nyilvántartásban meghatározott napon rögzített bejegyzések a Žurnāls részben találhatók meg. Az alapértelmezés szerint a folyónapi bejegyzések jelennek meg. Más napokon rögzített bejegyzések a naptár funkció alkalmazásával hívhatók le, a bejegyzések hónapok szerinti szűrése pedig a Mēneša žurnāls részben lehetséges. Minden bejegyzés tartalmaz egy „Cégnyilvántartási hivatkozás” („Uzņēmumu reģistra izziņu”) linket, amely az adott fizetésképtelenségi eljárással kapcsolatos részletes adatokra mutat.

Statisztika

Ez a rész különböző statisztikai információkat tartalmaz a fizetésképtelenségi és jogvédelmi eljárásokkal kapcsolatban, melyet a „Cégnyilvántartási hivatkozás”-ra („Izziņa”)mutató link követ, ahol egy adott témára vonatkozó, a fizetésképtelenségi nyilvántartásban tárolt minden információ elérhető.

A lett fizetésképtelenségi nyilvántartás története

A nyilvántartásban 2008. január 1-jéig visszamenőleg találhatók információk.

Linkek

További információk a lett fizetésképtelenségi nyilvántartásról

Állami fizetésképtelenségi igazgatási ügynökség

Utolsó frissítés: 04/10/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.