Csőd- és fizetésképtelenségi nyilvántartások

Luxemburg

Luxemburgban nincsenek fizetésképtelenségi nyilvántartások.

Tartalomszolgáltató:
Luxemburg

Mi a helyzet Luxemburgban a fizetésképtelenségi nyilvántartásokat illetően?

Luxemburgban nincsenek fizetésképtelenségi nyilvántartások. A csődökről az azt megállapító bíróságok hivatalosan értesítik a cégjegyzéket, amely ezeket az információkat adatbázisában rögzíti.

Díjköteles szolgáltatás-e a csődök listájába történő betekintés?

A megállapított csődök listája havonta megjelenik a Mémorial B-ben (ez a közigazgatási és gazdasági közlöny), mely ingyenesen lekérdezhető Luxemburg jogi portálján, a Légiluxon keresztül.

A cégjegyzék ezen felül internetes honlapján a „Consultations – statistiques de dépôt” (Lekérdezés – bejelentési statisztikák) menüpontban ingyenesen az érdeklődők rendelkezésére bocsát egy statisztikai modult, amely tájékoztatást nyújt a cégjegyzék felé egy adott hónapban bejelentett csődökről. Ezen információk a bejelentések listáinak formájában állnak rendelkezésre. Az adatokat egyszerű adatállomány formájában exportálni is lehet.

Hogyan keressünk a luxemburgi csődökre vonatkozó információkat?

Első módszer: a cégjegyzék (RCS) internetes honlapján keresést lehet végezni a bejegyzett személy neve (vagy nevének egy része) vagy cégjegyzékszáma alapján.

A honlap keresőmotorja ennek alapján megjeleníti a keresésnek megfelelő nevek listáját.

Ha a listában szereplő valamely személy nevére kattintunk, a következő ingyenes alapadatok jelennek meg:

  • cégjegyzékszám,
  • bejegyzés időpontja,
  • név,
  • jogi forma,
  • nyilvántartott iroda címe,
  • a 2003 óta benyújtott dokumentumok jegyzéke,
  • valamint az esetleges csődeljárásra vonatkozó információ.

Második módszer: ezen kívül végezhető keresés a cégjegyzék RCS honlapján a „Consultations – statistiques de dépôt” menüpontban, a statisztikai modulon keresztül is, amely a cégjegyzék felé egy adott hónapban bejelentett, bejelentett csődökről tájékoztat.

Harmadik módszer: Keresni lehet a Luxembourgi Ügyvédi Kamara honlapján, a „csődök” menüpont ('Faillites') alatt, a társaság neve, a csődöt megállapító határozat időpontja vagy a csődgondnok (curateur) neve alapján.

Kapcsolódó linkek

cégjegyzék

Luxemburgi Ügyvédi Kamara

Utolsó frissítés: 10/01/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.