Csőd- és fizetésképtelenségi nyilvántartások

Málta

Tartalomszolgáltató:
Málta

Mit kínál a máltai fizetésképtelenségi szolgáltatás?

A máltai fizetésképtelenségi szolgáltatás olyan, a máltai bíróságok előtt folyamatban levő ügyekre vonatkozóan biztosít adatokat, amelyek társaságok vagy magánszemélyek fizetésképtelenségére vagy csődjére vonatkoznak, továbbá a fizetésképtelen társaságok igazgatói által a cégnyilvántartáshoz beküldött, a fizetésképtelenség bejelentésére vonatkozó információkat.

Ingyenes-e a fizetésképtelenségi nyilvántartáshoz való hozzáférés?

A fizetésképtelenségi nyilvántartáshoz való hozzáférés ingyenes; a nyilvántartás a következő internetcímen érhető el:

https://ecourts.gov.mt/onlineservices/Insolvencies

Hogyan végezzünk keresést a fizetésképtelenségi nyilvántartásban?

A fizetésképtelenségi nyilvántartásban az adós neve vagy személyazonosító igazolványának száma, vagy a társaság regisztrációs száma alapján lehet keresni.

A máltai fizetésképtelenségi nyilvántartás története

A fizetésképtelenségi nyilvántartás létrehozása előtt a fizetésképtelen társaságokra vonatkozó információk a cégnyilvántartásban, míg a fizetésképtelenségi és a csőddel kapcsolatos ügyekre vonatkozó információk a bíróságnál voltak megtalálhatóak. A bíróságnál nyilvántartott információkat az ügyekre vonatkozó általános információkkal együtt egy weboldalon tették közzé. A fizetésképtelenségi nyilvántartást 2018. januárban tették elérhetővé a nyilvánosság számára, és az 2014. január 1-jéig visszamenőlegesen tartalmaz a fizetésképtelenségre és a csődre vonatkozó adatokat.

Kapcsolódó internetes oldalak

https://ecourts.gov.mt/onlineservices/Insolvencies

Utolsó frissítés: 04/05/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.