Az átmeneti időszak vége előtt indított, folyamatban lévő polgári eljárásokat az uniós jog alapján fogják lefolytatni. Az európai igazságügyi portálon 2024 végéig még olvashatók lesznek az Egyesült Királyságra vonatkozó releváns információk, az országgal kötött kölcsönös megállapodás alapján.
Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata angol nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Csőd- és fizetésképtelenségi nyilvántartások

Észak-Írország

Ez az oldal Észak-Írország fizetésképtelenségi nyilvántartásáról nyújt tájékoztatást.

Tartalomszolgáltató:
Észak-Írország
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Mit kínál az észak-írországi fizetésképtelenségi nyilvántartás?

Észak-Írországban nincs egységes fizetésképtelenségi nyilvántartás. Az Észak-ír Bírósági és Törvényszéki Szolgálat (Northern Ireland Court Service) az elmúlt 10 évben csődbe jutott személyekről rendelkezik információval. Ezt az információt egy online adatbázis tartalmazza, amely a nyilvánosság számára díj ellenében hozzáférhető. A csődre vonatkozó bővebb információ az Észak-ír Bírósági és Törvényszéki Szolgálathonlapján érhető el.

A Vállalkozási, Kereskedelmi és Beruházási Minisztérium (Online DETI) fizetésképtelenségi szolgálata foglalkozik fizetésképtelenségi ügyekkel.

A fizetésképtelenségi szolgálat célja és szerepe:

  • a csődök, illetve a kötelező felszámolás alatt álló vállalkozások ügyeinek adminisztrálása és kivizsgálása;
  • a fizetésképtelenség okainak megállapítása;
  • a vállalat fizetésképtelensége esetén a vezetők kizárása;
  • a fizetésképtelen vállalkozások vezetősége által folytatott csalárd tevékenységekkel kapcsolatos intézkedések megtétele;
  • a fizetésképtelenséggel foglalkozó hivatás szabályozása;
  • a fizetésképtelenségi mérleg működtetése;
  • Észak-Írország fizetésképtelenségi jogszabályainak és szakpolitikájának megfogalmazása.

Az Online DETI-t a Vállalkozási, Kereskedelmi és Beruházási Minisztériumtartja fenn és működteti.

Ingyenes-e az észak-írországi Online DETI-hez való hozzáférés?

Igen, a hozzáférés ingyenes.

Hogyan végezzünk keresést az észak-írországi Online DETI-ben?

A fizetésképtelenségi szolgálat folyamatosan frissíti a nyilvántartást a következő adatokról: egyéni önkéntes megállapodások (Individual Voluntary Arrangements (IVA)); gyorsított önkéntes megállapodások (Fast-track Voluntary Arrangements (FTVA)); csőd korlátozó utasítások vagy kötelezettségvállalások (Bankruptcy Restrictions Orders or Undertakings (BRO/ BRU)); adósságcsökkentő rendelvények (Debt Relief Orders (DRO)); és adósságcsökkentést korlátozó utasítások vagy kötelezettségvállalások (Debt Relief Restriction Orders or Undertakings (DRRO/ DRRU)).

Az IVA, DRO, DRRO és DRRU nyilvántartásokban online lehet személyekre keresni.

Bővebb információ a fizetésképtelenségi nyilvántartásról itt.

Kapcsolódó linkek

Online DETINI

Észak-ír Bírósági és Törvényszéki Szolgálat

Utolsó frissítés: 14/08/2017

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.