Csőd- és fizetésképtelenségi nyilvántartások

Svédország

Ez az oldal a svéd fizetésképtelenségi nyilvántartásról nyújt tájékoztatást.

Tartalomszolgáltató:
Svédország

Mit kínál a svéd fizetésképtelenségi nyilvántartás?

A svéd Cégnyilvántartási Hivatal több olyan nyilvántartást is vezet, amelyek a bejegyzett cégekről nyújtanak tájékoztatást. A svéd Cégnyilvántartási Hivatal nem vezet egységes, koherens nyilvántartást fizetésképtelennek nyilvánított magánszemélyekről és jogi személyekről, nyilvántartást vezet azonban a fizetésképtelennek nyilvánított magánszemélyekről és a csődvagyonokról. A fizetésképtelennek nyilvánított cégekre vonatkozó információk azonban számos, a svéd Cégnyilvántartási Hivatal által fenntartott üzleti nyilvántartásban megtalálhatók. A svéd Cégnyilvántartási Hivatal által fenntartott nyilvántartások természetes személyekre, vagyonokra és cégekre vonatkozó információi internetes keresőmotor segítségével érhetők el.

A svéd Cégnyilvántartási Hivatal nyilvántartásaiban szereplő, a cégekkel, magánszemélyekkel és vagyonokkal kapcsolatos csődinformációkra (beleértve az internetes keresőmotor segítségével és a svéd Cégnyilvántartási Hivatallal való közvetlen kapcsolatfelvétel útján hozzáférhető információkat is) a továbbiakban a svéd fizetésképtelenségi nyilvántartás kifejezés utal.

A nyilvántartás cégekre, természetes személyekre és vagyonokra vonatkozó adatokat tartalmaz a csődeljárás különböző fokozataiban. Általában a következő típusú információk találhatók meg benne:

  • a csődeljárás kezdetének időpontja
  • az illetékes bíróság neve
  • az érintett neve, címe és cégjegyzékszáma, illetve személyi azonosítószáma
  • az eljárás fázisa
  • a csődgondnok neve és címe.

A nyilvántartást a svéd Cégnyilvántartási Hivatal kezeli és tartja fenn.

A nyilvántartásba csak bíróság által közölt információk kerülnek be. A svéd Cégnyilvántartási Hivatal az információkat azon a napon veszi nyilvántartásba, amelyen a bíróságtól megkapja őket. Ha természetes személyt nyilvánítanak fizetésképtelennek, az információ bekerül azokba az üzleti nyilvántartásokba, amelyekben a természetes személyt nyilvántarthatják.

Ingyenes-e a svéd fizetésképtelenségi nyilvántartáshoz való hozzáférés?

A svéd fizetésképtelenségi nyilvántartás információihoz a svéd Cégnyilvántartási Hivatallal való telefonos kapcsolatfelvétel útján ingyenesen lehet hozzájutni. Írásbeli tájékoztatást a legtöbb esetben díjfizetés ellenében lehet kérni.

Az internetes keresőmotor ingyenes hozzáférést biztosít a cégekkel kapcsolatos csődinformációkhoz. További információk csak regisztrált felhasználók számára érhetők el, díjfizetés ellenében.

Hogyan végezzünk keresést a svéd fizetésképtelenségi nyilvántartásban

Postai úton, e-mailben vagy telefonon bárki megkeresheti a svéd Cégnyilvántartási Hivatalt, hogy nyilvántartásban szereplő információt kérjen. Az internetes keresőmotort használva bárki végezhet keresést a nyilvántartásban cégnév, személynév, cégjegyzékszám, illetve személyi azonosítószám megadásával. 

A svéd fizetésképtelenségi nyilvántartás története

A nyilvántartásban szereplő információkat öt évig megőrzik.

Utolsó frissítés: 01/05/2010

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.