Let op: de oorspronkelijke versie van deze pagina (Pools) is onlangs gewijzigd. Aan de vertaling in het Nederlands wordt momenteel gewerkt.
De volgende vertalingen zijn al beschikbaar: Engels
Swipe to change

Faillissements- en insolventieregisters

Polen

Deze pagina geeft een korte inleiding op het Poolse faillissementsregister.

Inhoud aangereikt door
Polen
Er bestaat geen officiële vertaling in de door u gewenste taal.
U kunt van deze tekst wel een automatische vertaling raadplegen. Let op: zo'n automatische vertaling dient alleen ter informatie. De beheerder van deze website kan niet instaan voor de kwaliteit van die vertaling.

Welke gegevens bevat het Poolse faillissementsregister?

De website van het Poolse faillissementsregister [rejestr podmiotów w upadłości] maakt deel uit van het Nationaal rechtbankregister [Krajowy Rejestr Sądowy]. Het bevat hetzelfde soort informatie over ondernemingen die normaal is opgenomen in het Nationaal rechtbankregister, en daarnaast gegevens over:

  • vennootschappen
  • stichtingen
  • verenigingen
  • andere rechtspersonen die zich failliet hebben verklaard

Het register bevat ook informatie over de data en de specifieke inhoud van faillissementsaankondigingen.

Het faillissementsregister is eigendom van en wordt onderhouden door het ministerie van Justitie van Polen; de informatie is beschikbaar in het Pools en gedeeltelijk in het Engels.

Is de toegang tot het Poolse faillissementsregister kosteloos?

Ja, het insolventieregister is kosteloos te raadplegen.

Hoe opzoekingen verrichten in het Poolse faillissementsregister?

Vanaf 1 april 2009 bevat het Poolse faillissementsregister een nieuw zoekinstrument waarmee op failliet verklaarde rechtspersonen en andere zoektermen kan worden gezocht.

Laatste update: 10/02/2017

De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.