Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Pagina este deja disponibilă în următoarele limbi: francezăolandeză.
Swipe to change

Registrele de insolvență și de faliment

Belgia

Această secțiune vă oferă informații cu privire la registrele care cuprind cazurile de insolvență din Belgia.

Conținut furnizat de
Belgia

Care este situația registrelor de insolvență din Belgia?

În Belgia nu există un registru național central de insolvență. Cu toate acestea, există diverse autorități care colectează informații despre întreprinderi și persoane fizice.

  • În ceea ce privește întreprinderile și persoanele fizice care desfășoară activități comerciale, baza de date belgiană a întreprinderilor (Banque-Carrefour des Entreprises – BCE) este un registru care conține toate datele de identificare a întreprinderilor și persoanelor fizice care desfășoară activități comerciale, precum și situația juridică a acestora (în special, în ceea ce privește falimentul). În prezent, informațiile privind situația juridică a întreprinderilor nu sunt puse la dispoziția publicului. Cu toate acestea, hotărârile privind falimentul și reorganizarea judiciară se publică în Monitorul Oficial al Belgiei, care este disponibil online.
  • În ceea ce privește persoanele fizice, în Belgia există o bază de date care centralizează anumite informații privind persoanele îndatorate excesiv care au ales să inițieze o procedură de restituire colectivă a datoriilor. Această bază de date este administrată de Banca Națională a Belgiei, însă nu este publică.

Consultarea registrelor de insolvență din Belgia se face în schimbul unei taxe?

Nu, pentru accesul la baza de date a Monitorului Oficial al Belgiei nu se percep taxe.

Cum puteți căuta într-un registru de insolvență din Belgia?

Puteți căuta hotărârile privind falimentul sau reorganizarea judiciară în Monitorul Oficial al Belgiei.

Perioada acoperită de registrele de insolvență din Belgia

În Monitorul Oficial al Belgiei, trimiterile la întreprinderi sunt disponibile începând de la 1 ianuarie 1983, cu linkuri către publicațiile apărute începând de la 1 iunie 1997.

În Monitorul Oficial al Belgiei sunt disponibile, de asemenea, documentele publicate de asociații începând de la 1 iulie 2003.

Linkuri conexe

Serviciul Public Federal pentru Justiție

Ultima actualizare: 10/07/2020

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.