Registrele de insolvență și de faliment

Grecia

În Grecia există un registru de insolvență în format electronic de la 1 iunie 2021.

Conținut furnizat de
Grecia

Ce informații pot fi consultate în Registrul de insolvență al Greciei?

În conformitate cu legislația elenă, procedurile de insolvență în cadrul cărora se utilizează registrul electronic de insolvență sunt:

  • falimentul (ptóchefsi) (articolele 75-211 din Legea 4738/2020 — Cartea a II-a)
  • falimentul de mici dimensiuni (ptóchefsi mikroú antikeiménou) (articolele 172-188 din Legea 4738/2020 — Cartea a II-a, Partea a VI-a)
  • procedura de redresare prealabilă falimentului (proptocheftikí diadikasía exygíansis) (articolele 31-64 din Legea 4738/2020 — Cartea I, Partea a II-a, Capitolul II)

Instanțele locale de prim grad de jurisdicție (protodikeía) sunt competente să soluționeze cauzele și de a pronunța hotărâri cu privire la cererile de faliment.

Instanțele civile locale (eirinodikeía) sunt competente să declare falimentele de mici dimensiuni.

Instanțele locale de prim grad de jurisdicție (protodikeía) sunt competente în cazul procedurilor de redresare prealabile falimentului.

Toate anunțurile, informațiile și înregistrările procedurilor de insolvență se publică în Registrul electronic de insolvență. Dacă legea prevede acest lucru, înregistrările se fac și în Registrul general al comerțului (Genikó Emporikó Mitróo – GEMI).

Este gratuit accesul la registrul de insolvență al Greciei?

Da, prin intermediul site-ului:

https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/elektroniko-metroo-pheregguotetas-demosieuseis

Cum se efectuează interogarea registrelor de insolvență din Grecia?

Efectuând căutări pe site-ul: https://keyd.gsis.gr/dsae2/iif/faces/pages/static/publicationList.xhtml

Istoricul registrului de insolvență al Greciei

Toate informațiile publicate începând cu 1 iunie 2021 pot fi accesate de public prin intermediul site-ului web menționat anterior.

Ultima actualizare: 04/05/2023

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.