NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini letonă a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Pagina este deja disponibilă în următoarele limbi: bulgarăcehăgreacăenglezăfrancezăpolonăslovacă.
Swipe to change

Registrele de insolvență și de faliment

Letonia

Această secțiune oferă o scurtă prezentare generală a Registrului de insolvență al Letoniei.

Conținut furnizat de
Letonia
Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ce informații se regăsesc în Registrul de insolvență din Letonia?

Registrul de insolvență din Letonia cuprinde informații privind:

 • administratorii;
 • procedurile de insolvență ale persoanelor fizice și juridice;
 • procedurile de supraveghere judiciară;
 • procedurile de supraveghere nejudiciară.

Registrul de insolvență este accesibil tuturor, iar informațiile care figurează în registru sunt opozabile terților. Este ținut de Registrul comerțului din Republica Letonia.

Este gratuit accesul la Registrul de insolvență din Letonia?

Da, informațiile din Registrul de insolvență din Letonia pot fi accesate gratuit, dar se plătește o taxă dacă o persoană dorește să primească informațiile sub forma unui document.

Pentru a primi de la Registrul comerțului un extras sau alt document privind codurile personale de identificare ale unui debitor (persoană fizică) sau ale unui administrator, se depune la registru o cerere de informații în format clasic sau în format electronic, pe portalul Latvija.lv.

Cum puteți căuta în Registrul de insolvență din Letonia

Administratorii

Secțiunea „Administratori” conține informații privind administratorii, și anume:

 • prenumele;
 • numele;
 • adresa sediului și informațiile de contact;
 • numărul certificatului;
 • data de valabilitate a certificatului.

Informații cu privire la administratorii ale căror certificate au expirat sunt puse la dispoziție din evidențele istorice din cadrul Vēsturiskie dati. Linkul „Izziņa” oferă acces la toate informațiile din Registrul de insolvență din Letonia privind fiecare administrator în parte.

Căutare

Pentru a căuta informații în Registrul de insolvență privind un anumit subiect (persoană fizică sau juridică), folosiți secțiunea Meklēt. Informațiile pot fi selectate pe baza următoarelor criterii de căutare:

 • numărul de înregistrare (pentru persoane juridice) sau numărul de identificare (pentru persoanele fizice) al debitorului;
 • numele sau denumirea debitorului;
 • data la care s-a inițiat procedura;
 • tipul de procedură (procedură de insolvență, procedură de supraveghere judiciară sau procedură de supraveghere nejudiciară);
 • caracterul procedurii (local, transfrontalier primar, transfrontalier secundar).
 • stadiul procedurii (proceduri în curs, proceduri finalizate, toate procedurile).

Rezultatele căutării conțin un link către „Referința din Registrul comerțului” (Uzņēmumu reģistran izziņu). Aici sunt disponibile toate informațiile din Registrul de insolvență privind un anumit subiect, inclusiv documente scanate care conțin notificările administratorilor privind reuniunile creditorilor și ordinea de zi a acestor reuniuni.

Arhivă

Pentru a vizualiza înregistrările efectuate în Registrul de insolvență de la o anumită dată, folosiți secțiunea Žurnāls. În mod implicit, înregistrările afișate sunt cele din ziua curentă. Folosiți calendarul pentru a vizualiza înregistrările efectuate la alte date sau folosiți subsecțiunea Mēneša žurnāls pentru a selecta înregistrările în funcție de lună. Fiecare înregistrare conține un link – „Referința din Registrul comerțului” (Uzņēmumu reģistran izziņu) – către informații detaliate privind procedura de insolvență respectivă.

Statistici

Această secțiune conține diverse informații statistice referitoare la procedurile de insolvență și de supraveghere judiciară, urmate de un link către „Referința din Registrul comerțului” (Izziņa), unde sunt disponibile toate informațiile din Registrul de insolvență cu privire la un anumit subiect.

Istoricul Registrului de insolvență din Letonia

În registru se găsesc informații începând cu data de 1 ianuarie 2008.

Linkuri

Mai multe informații privind Registrul de insolvență din Letonia

Agenția de stat pentru administrarea insolvenței

Ultima actualizare: 04/10/2021

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.