În materie de drept civil, procedurile și acțiunile în curs intentate înainte de încheierea perioadei de tranziție vor continua în temeiul legislației UE. În baza unui acord reciproc între UE și Regatul Unit, Portalul e-justiție va păstra informațiile legate de Regatul Unit până la sfârșitul anului 2022.

Registrele de insolvență și de faliment

Scoţia

Această pagină conține informații privind registrul de insolvență din Scoția.

Conținut furnizat de
Scoţia

Ce informații pot fi consultate în Registrul de insolvență din Scoția?

Site-ul Accountant in Bankruptcy conține îndrumări și materiale informative privind insolvența în Scoția. Acesta oferă:

 • acces la legislație
 • un link către registrul de insolvență, care, la rândul său, conține informații cu privire la:
  • cazurile de faliment;
  • restricțiile aplicabile în caz de faliment;
  • contractele de fiducie protejate;
  • cazurile de lichidare și de punere sub administrare judiciară ale întreprinderilor din Scoția (inclusiv lichidările solvabile).
  • moratorii.

Registrul nu include informații cu privire la administrarea întreprinderilor.

Site-ul DAS Scotland vă oferă consiliere în materie financiară și de datorii, materiale informative destinate consilierilor financiari autorizați, informații cu privire la posibilitățile de eșalonare a datoriilor (un sistem legal de gestionare a rambursării datoriilor într-un interval de timp rezonabil, în care creditorii nu pot acționa împotriva debitorului).

Registrul de insolvență din Scoția este deținut și administrat de Accountant in Bankruptcy.

Registrul DAS (Debt Arrangement Scheme Register - Registrul eșalonărilor de datorii) din Scoția

Registrul DAS oferă informații cu privire la cazurile de eșalonare a datoriilor aprobate sau în curs de aprobare. De asemenea, oferă informații privind moratoriile în vigoare. Registrul DAS este ținut și administrat de către Accountant in Bankrupcty, ca parte a rolului său de administrator al DAS.

Este gratuit accesul la registrul DAS din Scoția?

Accesul la registrul DAS este gratuit. Contra cost, se poate efectua și o descărcare zilnică de date. Pentru informații suplimentare, puteți scrie la adresa: roienquiries@aib.gsi.gov.uk

Este gratuit accesul la registrul DAS din Scoția?

Accesul la registrul DAS este gratuit.

Cum se efectuează o căutare în Registrul de insolvență din Scoția?

Registrul de insolvență este disponibil online.

Căutarea în registrul DAS

Registrul DAS este disponibil online.

Istoricul Registrului de insolvență din Scoția

Căutările efectuate în registru privind cazurile de insolvență vor furniza informații privind toate cazurile de faliment aflate în derulare, la care se adaugă cele care s-au încheiat în ultimii doi ani. În cazul contractelor de fiducie protejate, registrul va oferi informații privind cazurile aflate în derulare, plus cele încheiate în ultimul an. În mod similar, căutările privind întreprinderile puse sub administrare judiciară sau în lichidare vor furniza informații privind cazurile aflate în derulare, plus cele încheiate în ultimul an.

Căutările privind moratoriile vor furniza informații privind toate moratoriile aflate în derulare. Un moratoriu se ridică fie după 6 săptămâni, fie după declarația de faliment, fie după punerea sub protecție a unui contract de fiducie, fie după aprobarea unui plan de eșalonare a datoriilor în cadrul DAS.

Istoricul registrului DAS

Site-ul registrului DAS cuprinde informații cu privire la programele de plată a datoriilor aprobate sau în curs de aprobare. De asemenea, oferă informații privind moratoriile în vigoare.

Linkuri utile

Accountant in Bankruptcy

Registrul de insolvență

Registrul DAS

Ultima actualizare: 14/07/2020

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.