Tämän sivun alkukielistä versiota englanti on muutettu äskettäin. Päivitystä suomennetaan parhaillaan.
Swipe to change

Kuinka löydän …

Täältä saat vinkkejä oikeusalan ammattilaisten löytämiseen.

Tätä sivua ei ole käännetty valitsemallesi kielelle.
Halutessasi voit tutustua sivun konekäännökseen. Huomaa, että konekäännös on vain suuntaa antava. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.

Jos olet mukana riita-asiassa tai tarvitset oikeudellista neuvontaa, voit kääntyä asianajajan puoleen.

Jos sinun on varmistettava yksityisen asiakirjan oikeudellinen pätevyys, saatava oikeustoimi pantua täytäntöön tai löydettävä riita-asiaan sovittelija tai jos haluat vain oikeudellista neuvontaa, voit kääntyä notaarin puoleen.

Jos

  • haluat ymmärtää ja tulla ymmärretyksi toisessa jäsenvaltiossa pidettävässä oikeudenistunnossa
  • tarvitset virallisen käännöksen asiakirjasta tai sopimuksesta
  • tai tarvitset tulkkausta tuomioistuimen, poliisin tai viranomaisten kanssa asioidessasi, voit kääntyä oikeudellisen kääntäjän tai tulkin puoleen.

Jos päädyt sovitteluun, sovittelija auttaa sinua asian käsittelemisessä ja sovintoratkaisun löytämisessä.

Jos tarvitset jonkin esineen tai tapahtumapaikan tutkintaa, joka edellyttää tietyn alan erityisasiantuntemusta, voit käyttää teknisen rikostutkinnan asiantuntijan palveluja.

Päivitetty viimeksi: 20/05/2019

Tätä sivustoa ylläpitää Euroopan komissio. Sivuston tiedot eivät välttämättä edusta Euroopan komission virallista kantaa. Komissio ei ole vastuussa tiedoista, joita esitetään tai joihin viitataan tällä sivustolla. EU:n sivustoihin sovellettavat tekijänoikeussäännöt löytyvät oikeudellisesta huomautuksesta.