Izvorna jezična inačica ove stranice engleski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Swipe to change

Pronađite…

U ovom odjeljku nalaze se savjeti za pronalaženje pravnih stručnjaka.

Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Ovdje možete pristupiti strojnom prijevodu ovog sadržaja. Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Ako ste suočeni s pravnim sporom ili tražite pravni savjet, možda se morate obratiti odvjetniku.

Ako trebate osigurati pravnu sigurnost i učinkovitost osobnog dokumenta ili izvršiti javnobilježničku ispravu, ako tražite arbitra u sporu ili jednostavno trebate pravni savjet, možda se morate obratiti javnom bilježniku.

Trebate li
  • razumjeti ili vas trebaju razumjeti tijekom saslušanja u drugoj državi članici
  • ovjereni prijevod dokumenta ili ugovora
  • usluge usmenog prevođenja na sudu, u policijskoj stanici ili pred upravnim tijelima, možda se morate obratiti sudskom tumaču.

Odlučite li se za mirenje, susrest ćete se s izmiriteljem koji vam može pomoći da razgovarate o problemu i postignete dogovor.

Ako trebate vještačenje objekta ili situacije za koje je potreban stručnjak u tom području, možete zatražiti usluge forenzičkog stručnjaka.

Posljednji put ažurirano: 20/05/2019

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.