Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata angol nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Keres…

Ez a szakasz abban nyújt segítséget, hogy a különböző jogi hivatások képviselői közül mikor kihez forduljon.

Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Ha jogvitában áll vagy jogi tanácsot kíván kérni, ügyvédhez fordulhat.

Ha magánokirat esetében a jogbiztonság és a hatékonyság garantálására van szüksége, okiratot kíván végrehajtatni, választottbírát keres egy jogvitához, vagy akár csak jogi tanácsra van szüksége, közjegyzőhöz fordulhat.

Ha Önnek

  • egy másik tagállamban tartott tárgyaláson elhangzottakat kell megértenie vagy ott magát megértetnie,
  • valamely irat vagy szerződés jogi szakfordítására van szüksége,
  • bíróságon, rendőrségen vagy közigazgatási szervek előtt tolmácsolásra van szüksége, jogi szakfordítóhoz vagy jogi tolmácshoz fordulhat.

Ha úgy dönt, hogy közvetítést vesz igénybe, konzultációt folytathat egy közvetítővel, aki segít abban, hogy a vitás kérdéseket megbeszéljék és megegyezésre jussanak.

Ha valamely tény vagy körülmény megállapításához vagy megítéléséhez különleges szakértelem szükséges, Ön igazságügyi szakértőhöz fordulhat.

Utolsó frissítés: 20/05/2019

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.