NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini engleză a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Swipe to change

Cum să găsiţi un …

Această secțiune vă oferă informații pentru a găsi diferiți practicieni în domeniul juridic.

Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Dacă sunteți implicați într-un litigiu sau dacă aveți nevoie de consiliere juridică, puteți apela la serviciile unui avocat.

Dacă doriți să asigurați securitatea juridică a unui document privat și opozabilitatea față de terți a acestuia, să obțineți executarea unui act, să apelați la arbitraj pentru soluționarea unui litigiu sau doar să obțineți consiliere juridică, puteți apela la serviciile unui notar.

Dacă

  • aveți nevoie să înțelegeți și să vă faceți înțeles în cadrul unui proces care are loc într-un alt stat membru;
  • aveți nevoie de traducerea juridică a unui document sau a unui contract;
  • aveți nevoie de un interpret în instanță, la o secție de poliție sau în fața autorităților administrative, puteți apela la serviciile unui traducător juridic sau ale unui interpret juridic.

Dacă hotărâți să recurgeți la mediere, puteți apela la serviciile unui mediator care vă poate ajuta să analizați situația și să ajungeți la un acord.

Dacă trebuie să analizați un obiect sau o situație pentru care este nevoie de un specialist în domeniu, puteți apela la serviciile unui expert criminalist.

Ultima actualizare: 20/05/2019

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.