Izvirna jezikovna različica te strani angleščina je bila pred kratkim spremenjena. To jezikovno različico trenutno prevajajo naši prevajalci.
Swipe to change

Poišči…

Na tej strani so na voljo nasveti za iskanje pravnih strokovnjakov, ki opravljajo različne pravniške poklice.

Za izbrano jezikovno različico ni uradnega prevoda.
Tukaj je na voljo strojni prevod vsebine. Opozarjamo, da je prevod samo okviren. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Če ste stranka v pravnem sporu ali iščete pravni nasvet, se boste mogoče morali obrniti na odvetnika.

Če morate zagotoviti pravno varnost in učinkovitost zasebne listine, izvršiti notarsko listino, poiskati razsodnika v sporu ali le dobiti pravni nasvet, se boste mogoče morali obrniti na notarja.

Če:

  • želite razumeti in biti razumljeni na zaslišanju v drugi državi članici,
  • potrebujete sodni prevod dokumenta ali pogodbe,
  • potrebujete tolmačenje na sodišču, policijski postaji ali pred upravnimi organi, se boste mogoče želeli obrniti na sodnega prevajalca ali tolmača.

Če se odločite za mediacijo, se boste sestali z mediatorjem, ki vam lahko pomaga pri pogovoru in iskanju dogovora.

Če pri preiskavi predmeta ali okoliščin potrebujete znanje strokovnjaka z določenega področja, se lahko obrnete na sodnega izvedenca za forenziko.

Zadnja posodobitev: 20/05/2019

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.