Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata német nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Jogi szakfordító/tolmács

Ausztria

Ez a rész abban nyújt Önnek segítséget, hogy jogi fordítót és tolmácsot találjon Ausztriában.

Tartalomszolgáltató:
Ausztria
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Hogyan találhatok jogi fordítót vagy tolmácsot Ausztriában

Az osztrák Szövetségi Igazságügyi Minisztérium névjegyzéket (Gerichstdolmetscherliste) tart fenn azon fordítók, illetve tolmácsok nyilvántartására, akik megfelelnek bizonyos jogi követelményeknek (megfelelő szaknyelvi ismeretek) és akik esküt tettek és bírósági tanúsítványt szereztek.

Erre a célra létrehoztak egy weboldalt, ami az osztrák igazságszolgáltatás honlapjáról is elérhető.

A weboldal 2004 óta a következőkhöz biztosít hozzáférést:

  • fordítók, illetve tolmácsok adatbázisa, különböző keresési szempontok szerinti bontásban
  • jogi információk a fordítók és tolmácsok szolgáltatásairól.

Ingyenes-e a fordítói adatbázishoz való hozzáférés?

A weboldal ingyenesen hozzáférhető a nyilvánosság számára.

Hogyan lehet bírósági fordítót keresni Ausztriában

Az erre a célra létrehozott weboldal segítségével az alábbi keresési szempontok alapján lehet fordítót vagy tolmácsot találni:

  • nyelv, és
  • bírósági körzet.

A keresőmotor célirányos keresést tesz lehetővé az adatbázis teljes szövegében. Az így kapott eredmények a nyelv és a bírósági körzet alapján tovább szűkíthetők.

Kapcsolódó linkek

Bírósági fordítók és tolmácsok névjegyzéke

Utolsó frissítés: 14/08/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.