Jogi szakfordító/tolmács

Ausztria

Ez az oldal segít Önnek jogi tolmácsot vagy szakfordítót keresni Ausztriában.

Tartalomszolgáltató:
Ausztria

Hogyan találhat jogi fordítót vagy tolmácsot – Ausztria

Az osztrák Szövetségi Igazságügyi Minisztérium névjegyzéket (Gerichstdolmetscherliste) tart fenn azon fordítók, illetve tolmácsok nyilvántartására, akik megfelelnek bizonyos jogi követelményeknek (pl. megfelelő szakismeretek) és akik esküt tettek és bírósági tanúsítványt szereztek.

Ez a jegyzék elérhető a JustizOnline weboldalon keresztül, ami az osztrák igazságügyi rendszer digitális információszolgáltatása (justizonline.gv.at). A megadott kritériumok alapján célzott keresést lehet végrehajtani. Ingyenes-e a bírósági tolmácsok jegyzékéhez való hozzáférés?

A JustizOnline weboldal nyilvánosan hozzáférhető és a hozzáférés ingyenes.

Hogyan lehet Ausztriában bírósági fordítót keresni?

A JustizOnline oldalon a következő keresési kritériumok alapján kereshetők a fordítók és tolmácsok:

  • nyelv
  • tartomány, és
  • bírósági körzet.

A teljes szöveges keresés célzottabb keresést tesz lehetővé a jegyzékben, pl. a bírósági tolmácsok által megjelölt szakosodások alapján.

Ingyenes-e a fordítói adatbázisokhoz való hozzáférés?

A weboldal nyilvánosan hozzáférhető és a hozzáférés ingyenes.

Kapcsolódó linkek

Fordítók és tolmácsok jegyzéke

Tolmácskereső (justizonline.gv.at)

Utolsó frissítés: 08/09/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.