Jogi szakfordító/tolmács

Finnország

Ez az oldal útmutatást nyújt arról, hogyan lehet jogi tolmácsot vagy engedéllyel rendelkező fordítót találni Finnországban.

Tartalomszolgáltató:
Finnország

A Nemzeti Oktatási Tanács nyilvántartást vezet a jogi tolmácsokról, amely tartalmazza a jogi tolmácsok nyilvántartásának igazgatósága által jóváhagyott jogi tolmácsok névjegyzékét. A nyilvános nyilvántartás csak azokról a tolmácsokról tartalmaz információkat, akik hozzájárultak adataik közzétételéhez.

Az engedéllyel rendelkező fordítók vizsgabizottsága nyilvántartást vezet az engedéllyel rendelkező fordítókról.

Milyen információk állnak rendelkezésre a finn tolmács- és fordítói adatbázisokból?

A jogi tolmácsok nyilvántartása tartalmazza a tolmács nevét, nyelvpárosítását és földrajzi tevékenységi területét. A jogi tolmácsok nyilvános nyilvántartása csak azokról a tolmácsokról tartalmaz információkat, akik hozzájárultak adataik interneten való közzétételéhez.

Az engedéllyel rendelkező fordítók nyilvántartása feltünteti a fordító nevét, lakóhely szerinti települését, valamint azokat a nyelveket, amelyeket az erre felhatalmazott fordítóként fordíthat.

Ingyenes-e a tolmácsok és fordítók finnországi adatbázisához való hozzáférés?

Igen, a jogi tolmácsok nyilvántartásához és az engedéllyel rendelkező fordítók nyilvántartásához való hozzáférés ingyenes.

Hogyan keressünk jogi tolmácsot és hiteles fordítót Finnországban?

Tolmácsok és fordítók a következő keresési kritériumok alapján kereshetők a nyilvántartásokban:

  • nyelvpárosítás
  • a fordító vagy tolmács neve

Tartományok szerint is kereshet a jogi tolmácsok nyilvántartásában.

Hivatkozások

Jogi tolmácsok nyilvántartása: https://oikeustulkkirekisteri.opintopolku.fi

Az engedéllyel rendelkező fordítók nyilvántartása: https://akr.opintopolku.fi/akr/etusivu

Utolsó frissítés: 08/12/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.