Jogi szakfordító/tolmács

Szlovákia

Ez az oldal röviden összefoglalja a szlovák fordítók és tolmácsok jegyzékéről szóló információkat.

Tartalomszolgáltató:
Szlovákia

Milyen információkat tartalmaz a szlovák fordítók és tolmácsok jegyzéke?

A szakértők, tolmácsok és fordítók jegyzékét a Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma (Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky) vezeti. Ez egy tolmácsokra vonatkozó részből és egy fordítókra vonatkozó részből áll, amely 1341 fordító és 1240 tolmács adatait tartalmazza, akik felhatalmazást kaptak, hogy a szakértőkről, tolmácsokról és fordítókról szóló, valamint egyes jogszabályokat módosító 382/2004. sz. törvény szerint fordítási vagy tolmácsolási tevékenységet végezzenek, és akik szerepelnek vagy korábban szerepeltek a szakértők, tolmácsok és fordítók jegyzékében.

A szakértők, tolmácsok és fordítók jegyzéke külön részt tartalmaz a tolmácsokról és külön részt a fordítókról. Ez az adatbázis csak szlovák nyelven érhető el.

A szakértők, tolmácsok és fordítók jegyzékében a nyelveik szerint bejegyzett valamennyi tolmács és fordító jogosult a Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma által kiadott azonosítót – azaz a tolmács-/fordítóigazolványt és a hivatalos tolmács-/fordítói pecsétet használni.

Ingyenes-e a fordítók és tolmácsok jegyzékéhez való hozzáférés?

A fordítók és tolmácsok jegyzékéhez való hozzáférés ingyenes.

Hogyan találhatok fordítót vagy tolmácsot Szlovákiában?

A tolmácsokra és fordítókra vonatkozó információkat megtalálhatja a Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériumának honlapján, a Nyilvántartások részben, a Fordítók és tolmácsok opció kiválasztásával.

A fordítók és tolmácsok elérhetőségei (valamint adott esetben egyéb információk) kereshetők a weboldalon. Az egyes fordítókra és tolmácsokra a nyilvántartási számuk, nyelv, vezetéknév és keresztnév, önkormányzat, kerület, régió vagy ezen mezők kombinációja alapján lehet rákeresni. Amikor egy adott személyt kiválasztunk a találati listáról, megjelennek a részletes információk, úgy mint az elérhetősége, a tolmácsolási vagy fordítási tevékenységre való felhatalmazásának hatálya, valamint a felhatalmazás kezdő dátuma (és adott esetben annak lejárata), a megelőző három évben a tevékenység végzésével kapcsolatosan rá kiszabott büntetések; Eltiltás esetén a bejegyzésben szerepel az eltiltás időtartama, tájékoztatás a tevékenység ideiglenes felfüggesztéséről, beleértve a jogalapjának részleteit, az ideiglenes felfüggesztés kezdőnapja és záró napja, tájékoztatás a tevékenység szüneteltetéséről, beleértve a szüneteltetés kezdő és záró napját, a nyilvántartási szám és naprakész információ a polgári jogi felelősséggel szembeni biztosításról.

Kapcsolódó internetes oldalak

Tolmácsok jegyzéke

Fordítók jegyzéke

A Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma

Utolsó frissítés: 27/10/2022

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.