Jogi szakfordító/tolmács

Svédország

Ez a rész abban segít, hogy hogyan lehet engedéllyel rendelkező tolmácsot vagy fordítót találni Svédországban.

Tartalomszolgáltató:
Svédország

Milyen nyilvántartásban szerepelnek a tolmácsok és fordítók Svédországban?

Az engedéllyel rendelkező tolmácsok és fordítók svédországi adatbázisa a Svéd Jogi, Pénzügyi és Közigazgatási Szolgáltató Hivatal (Kammarkollegiet) tulajdonában és kezelésében áll.

Az adatbázis azoknak a képesített tolmácsoknak és fordítóknak a listáját tartalmazza, akik kizárólagosan jogosultak svéd nyelvről vagy svéd nyelvre tolmácsolni vagy fordítani. Ugyanazon személy több nyelvből is rendelkezhet engedéllyel. Az engedéllyel rendelkező tolmács olyan speciális szakterületre vonatkozó engedéllyel is rendelkezhet, mint a bírósági tolmácsolás és/vagy az egészségügyi tolmácsolás.

Ingyenes-e a tolmácsok és fordítók svédországi nyilvántartásához való hozzáférés?

Igen, az engedéllyel rendelkező tolmácsok és fordítók svédországi adatbázisához való hozzáférés ingyenes.

Hogyan kereshetek engedéllyel rendelkező tolmácsot vagy fordítót Svédországban?

Ha tolmácsot keres, nyelv, szakterület, megye (län) vagy vezetéknév alapján lehet keresni a tolmácsok között. Fordítókat kereshet nyelv, megye (län), vezetéknév vagy fordítói nyilvántartási szám alapján.

Utolsó frissítés: 01/09/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.