Traducători/Interpreți autorizați

Finlanda

Această pagină oferă îndrumări cu privire la modul în care puteți găsi un interpret sau un traducător autorizat în Finlanda.

Conținut furnizat de
Finlanda

Consiliul Național pentru Educație ține un registru al interpreților autorizați în care sunt înregistrați interpreții autorizați aprobați de consiliul însărcinat cu administrarea registrului interpreților autorizați. Registrul public conține doar informații privind interpreții care și-au dat consimțământul pentru publicarea datelor lor.

Comisia de examinare a traducătorilor autorizați ține un registru al traducătorilor autorizați.

Ce informații sunt disponibile în bazele de date finlandeze privind interpreții și traducătorii?

Registrul interpreților autorizați conține numele interpretului, combinația de limbi și zona geografică de activitate a acestuia. Registrul public al interpreților autorizați conține doar informații privind interpreții care și-au dat consimțământul pentru publicarea datelor lor pe internet.

Registrul traducătorilor autorizați conține numele traducătorului, localitatea de reședință și limbile din care și către care acesta poate traduce în calitate de traducător autorizat.

Este gratuit accesul la bazele de date finlandeze privind interpreții și traducătorii?

Da, accesul la registrul interpreților autorizați și la registrul traducătorilor autorizați este gratuit.

Cum puteți căuta interpreți și traducători autorizați în Finlanda?

Puteți căuta interpreți și traducători în registre utilizând următoarele criterii de căutare:

  • combinația de limbi;
  • numele traducătorului sau al interpretului.

De asemenea, puteți efectua căutări în registrul interpreților juridici în funcție de regiune.

Linkuri

Registrul interpreților autorizați: https://oikeustulkkirekisteri.opintopolku.fi

Registrul traducătorilor autorizați: https://akr.opintopolku.fi/akr/etusivu

Ultima actualizare: 08/12/2021

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.