Tämän sivun alkukielistä versiota hollanti on muutettu äskettäin. Päivitystä suomennetaan parhaillaan.
Swipe to change

Sovittelijat

Alankomaat

Tällä sivulla on hyödyllistä tietoa sovittelijan löytämiseksi Alankomaissa.

Sisällön tuottaja:
Alankomaat
Tätä sivua ei ole käännetty valitsemallesi kielelle.
Halutessasi voit tutustua sivun konekäännökseen. Huomaa, että konekäännös on vain suuntaa antava. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.

Kuinka löydän sovittelijan Alankomaissa?

Alankomaissa on useita (yksityisiä) sovittelijarekistereitä. Niiden laadunvarmistuksesta ei ole säädetty laissa. Alankomaiden sovittelijoiden liitto (Mediatorsfederatie Nederland, MfN) ylläpitää yhtä rekisteriä. Toinen huomattava rekisteri on kansainvälinen ADR-rekisteri (ADR = vaihtoehtoinen riidanratkaisu).

Liitto tarjoaa myös sovittelua ja sovittelijoita koskevaa riippumatonta tietoa ja laadunvarmistusta kansallisella tasolla. Liittoon rekisteröidyt sovittelijat ovat koulutettuja ja päteviä toimimaan sovittelijoina MfN:n sovittelusääntöjen mukaisesti. He ovat myös sitoutuneet noudattamaan MfN:n laadunvarmistusjärjestelmää. Sovittelijoiden laadunvalvontasäätiö (Stichting Kwaliteit Mediators) käsittelee MfN:n sovittelijoita koskevia valituksia.

Oikeusapulautakunnalla (Raad voor Rechtsbijstand) on erityinen rekisteri sovittelijoista, joilla on lupa käsitellä oikeusavulla tuettuja tapauksia.

Onko sovittelijarekisterin käyttö ilmaista?

Rekisterin käyttö on maksutonta.

Kuinka sovittelijaa koskevia hakuja tehdään Alankomaissa?

Rekistereistä voi hakea tietoja erilaisin hakukriteerein. Voit esimerkiksi etsiä sovittelijaa, jolla on tietyn eritysalan asiantuntemusta tai joka työskentelee tietyllä maantieteellisellä alueella.

Linkkejä

Alankomaiden sovittelijoiden liitto

ADR-rekisteri

Sovittelijoiden laadunvalvontasäätiö

Oikeusapulautakunnan rekisteri

Päivitetty viimeksi: 29/09/2022

Tämän sivuston eri kieliversioita ylläpitävät asianomaiset jäsenvaltiot. Käännökset on tehty Euroopan komissiossa. Muutokset, joita jäsenvaltiot ovat saattaneet tehdä tekstin alkuperäisversioon, eivät välttämättä näy käännöksissä.Euroopan komissio ei ole vastuussa tässä asiakirjassa esitetyistä tai mainituista tiedoista. Ks. oikeudellinen huomautus, josta löytyvät tästä sivustosta vastaavan jäsenvaltion tekijänoikeussäännöt.