Tämän sivun alkukielistä versiota puola on muutettu äskettäin. Päivitystä suomennetaan parhaillaan.
Swipe to change

Sovittelijat

Puola

Tässä osiossa kerrotaan, kuinka löydät sovittelijan Puolassa.

Sisällön tuottaja:
Puola
Tätä sivua ei ole käännetty valitsemallesi kielelle.
Halutessasi voit tutustua sivun konekäännökseen. Huomaa, että konekäännös on vain suuntaa antava. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.

Kuinka löydän sovittelijan Puolassa?

Luetteloita hyväksytyistä sovittelijoista ja sovitteluelimistä on saatavilla aluetuomioistuimissa (sąd okręgowy), myös niiden verkkosivustoilla. Sovittelijat kirjaa luetteloon ja poistaa siitä toimivaltaisen aluetuomioistuimen puheenjohtaja muun muassa valtiosta riippumattomien järjestöjen (sääntömääräisen toimintansa yhteydessä) ja yliopistojen laatimien luettelojen pohjalta.

Sovittelijat ovat yleensä erikoistuneet tietyntyyppiseen sovitteluun: siviiliasiat (esim. kauppa-, perhe- ja työoikeudelliset riidat), rikosasiat tai alaikäisiä koskevat asiat.

Siviiliasioiden sovittelijoista on mainittava erikseen vakituiset sovittelijat, jotka tietyn aluetuomioistuimen puheenjohtaja on kirjannut kyseisen tuomioistuimen toimivalta-alueella käytettävään sovittelijoiden luetteloon.

Oikeuslaitoksessa ei ole käytössä yhtä keskustasolla sovellettavaa luetteloa sovittelijoista.

Oikeusministeriön verkkosivustolla on sovittelua käsittelevä osio. Sen lisäksi perustietoa sovittelusta Puolassa sekä asiaa koskevista säännöksistä, menettelyistä ja käytännön näkökohdista on koottu erityiselle sovittelua koskevalle sivustolle.

Onko sovittelijoiden luettelon käyttö ilmaista?

Kyllä, sovittelijoiden luetteloa voi käyttää maksutta.

Kuinka löydän sovittelijan Puolassa?

Apuna voi käyttää aluetuomioistuinten puheenjohtajilta ja sovitteluelimiltä saatavia luetteloita, tai sitten voi kääntyä yksittäisten sovittelijoiden puoleen. Sovittelijoiden yhteystiedot ovat yleensä saatavilla toimivaltaisten tuomioistuinten, sovitteluelinten tai yksittäisten sovittelijoiden verkkosivustoilla.

Päivitetty viimeksi: 10/12/2021

Tämän sivuston eri kieliversioita ylläpitävät asianomaiset jäsenvaltiot. Käännökset on tehty Euroopan komissiossa. Muutokset, joita jäsenvaltiot ovat saattaneet tehdä tekstin alkuperäisversioon, eivät välttämättä näy käännöksissä.Euroopan komissio ei ole vastuussa tässä asiakirjassa esitetyistä tai mainituista tiedoista. Ks. oikeudellinen huomautus, josta löytyvät tästä sivustosta vastaavan jäsenvaltion tekijänoikeussäännöt.