Izmiritelji

Bugarska

Ovaj odjeljak sadržava informacije o tome kako pronaći izmiritelja u Bugarskoj.

Sadržaj omogućio
Bugarska

Kako pronaći izmiritelja u Bugarskoj?

Ministarstvo pravosuđa vodi Jedinstveni registar izmiritelja.

Taj registar sadržava sljedeće podatke:

  • osobne podatke o pojedincima registriranima kao izmiritelji – podatke o njihovu obrazovanju, znanju jezika i dodatnim kvalifikacijama u području mirenja
  • podatke za kontakt izmiritelja adresu ureda, broj telefona i adresu e-pošte.

Usto, Ministarstvo pravosuđa vodi registar organizacija koje imaju odobrenje za osposobljavanje izmiritelja.

Izmiritelji se u registar upisuju na temelju sljedećih propisa:

  • Zakona o mirenju
  • Uredbe br. 2 od 15. ožujka 2007. (koju je donio ministar pravosuđa) u kojoj se utvrđuju uvjeti i postupak davanja odobrenja organizacijama koje izmiriteljima pružaju osposobljavanje, zahtjevi za osposobljavanje, upis i brisanje izmiritelja iz Jedinstvenog registra te postupovna i etička pravila ponašanja izmiritelja.

Je li pristup bugarskom registru izmiritelja besplatan?

Bugarskom jedinstvenom registru izmiritelja možete pristupiti besplatno na internetskoj stranici Ministarstva pravosuđa. Pojedinci i organizacije koji žele biti navedeni u registru organizacija koje imaju odobrenje za osposobljavanje izmiritelja moraju platiti naknadu.

Kako tražiti izmiritelja u Bugarskoj?

Na internetskoj stranici Ministarstva pravosuđa nalazi se cjelovit popis osoba koje su osposobljene i ovlaštene za vođenje mirenja u Republici Bugarskoj. Izmiritelje možete pretraživati prema prebivalištu ili području mirenja (npr. trgovačko, poslovno ili obiteljsko mirenje).

Dostupni su podaci za kontakt, uključujući broj telefona i adresu e-pošte. Trebate li neke dodatne podatke, obratite se službenicima registra izmiritelja.

Posljednji put ažurirano: 09/03/2020

Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.