Izvorna jezična inačica ove stranice poljski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Sljedeći jezici: bugarskidanskiengleskifrancuskitalijanskilatvijskimalteškislovačkislovenskifinskišvedski već su prevedeni.
Swipe to change

Izmiritelji

Poljska

Informacije iz ovog odjeljka pomoći će vam pri pronalaženju izmiritelja u Poljskoj.

Sadržaj omogućio
Poljska
Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Ovdje možete pristupiti strojnom prijevodu ovog sadržaja. Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Kako pronaći izmiritelja u Poljskoj?

Regionalni sudovi vode popise ili registre ustanova i osoba ovlaštenih za provođenje postupka mirenja, koji se mogu pronaći na internetskim stranicama tih sudova. Predsjednik nadležnog regionalnog suda na popis dodaje i s njega uklanja izmiritelje, uključujući osobe s popisa koje sastavljaju nevladine organizacije (u skladu sa svojim statutarnim zadaćama) i obrazovne ustanove.

Pravilo je da se izmiritelji specijaliziraju za određene vrste mirenja: građansko mirenje (mirenje u trgovačkim predmetima, obiteljskim predmetima, u području radnog prava itd.), mirenje u kaznenim predmetima ili u predmetima koji uključuju maloljetnike.

Izmiritelji u građanskim predmetima obuhvaćaju i stalne izmiritelje koji su dodani na popis koji vodi predsjednik nadležnog regionalnog suda.

Zbog postojećih pravnih aranžmana ne postoji središnji registar izmiritelja.

Osnovne informacije o pravilima, postupcima i praktičnim aspektima mirenja u Poljskoj možete pronaći na stranici Mirenje na internetskim stranicama Ministarstva pravosuđa.

Je li pristup popisima izmiritelja besplatan?

Da, pristup popisima izmiritelja besplatan je.

Kako pronaći izmiritelja u Poljskoj?

Trebali biste pogledati popise izmiritelja koje sastavljaju predsjednici regionalnih sudova ili se obratiti centru za mirenje ili pojedinačnim izmiriteljima. Više informacija i podaci za kontakt obično se mogu pronaći na internetskim stranicama nadležnih sudova, centara ili izmiritelja.

Posljednji put ažurirano: 10/12/2021

Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.