Közvetítő

Bulgária

Ebből a szakaszból megtudhatja, hogyan találhat közvetítőt Bulgáriában.

Tartalomszolgáltató:
Bulgária

Hogyan találhatok közvetítőt Bulgáriában?

Az Igazságügyi Minisztérium kezeli a Közvetítők egységes nyilvántartását.

A nyilvántartás a következő adatokat tartalmazza:

  • A közvetítőként nyilvántartott személyekre vonatkozó személyes információk – képzettség, beszélt nyelvek, a közvetítés terén szerzett kiegészítő képesítések;
  • A közvetítő elérhetőségi adatai – iroda címe, telefonszám és e-mail cím.

Ezenkívül az Igazságügyi Minisztérium nyilvántartja azokat a szervezeteket, amelyek közvetítői képzés nyújtására jogosultak.

A nyilvántartás bejegyzései az alábbi jogszabályok rendelkezésein alapulnak:

  • A közvetítésről szóló törvény;
  • Az Igazságügyi Minisztérium 2007. március 15-i 2. rendelete határozza meg, hogy milyen feltételekkel és milyen eljárást követően kaphatnak engedélyt a közvetítői képzést nyújtó szervezetek; meghatározza továbbá a képzési követelményeket, a közvetítők egységes nyilvántartásba való felvételével, illetve onnan történő eltávolításával vagy törlésével kapcsolatos eljárást, valamint a közvetítőkre vonatkozó eljárási és etikai szabályokat.

Ingyenes-e a bulgáriai közvetítői nyilvántartáshoz való hozzáférés?

A bulgáriai egységes közvetítői nyilvántartás díjmentesen hozzáférhető az Igazságügyi Minisztérium honlapján. A közvetítői képzést nyújtó szervezetek nyilvántartásába bekerülni kívánó személyeknek és szervezeteknek díjat kell fizetniük.

Hogyan keressek közvetítőt Bulgáriában?

Az Igazságügyi Minisztérium honlapján megtalálható azon személyek teljes jegyzéke, akik megfelelő képesítéssel és engedéllyel rendelkeznek ahhoz, hogy a Bolgár Köztársaság területén közvetítést végezzenek. A közvetítői adatbázisban lakóhely és közvetítési terület (pl. kereskedelmi, üzleti vagy családi közvetítés) szerint lehet keresést végezni.

Az adatbázis tartalmazza továbbá az elérhetőségi adatokat, beleértve a telefonszámot és az e-mail címet. Amennyiben további információra van szüksége, kapcsolatba léphet a közvetítői nyilvántartást kezelő tisztviselőkkel.

Utolsó frissítés: 09/03/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.