Közvetítő

Horvátország

Tartalomszolgáltató:
Horvátország

Az Igazságügyi Minisztérium a közvetítésről szóló törvény (Narodne novine (NN, a Horvát Köztársaság Hivatalos Közlönye) 18/11. sz.) és a közvetítők nyilvántartásáról, valamint a közvetítők és közvetítő intézmények akkreditációjának szabványairól szóló szabályzat (a Horvát Köztársaság Hivatalos Közlönye, 59/11. sz.) alapján központi nyilvántartást vezet a közvetítőkről.

Hogyan találhatok közvetítőt?

A bíróságon kívüli közvetítési eljárásokat sok éve a Horvát Gazdasági Kamara, a Horvát Kereskedelmi és Kézműves Kamara, valamint a Horvát Munkáltatók Szövetségének közvetítői központjai, illetve a Horvát Mediációs Egyesület, a Horvát Ügyvédi Kamara, a Horvát Biztosítási Tanács, és a Horvát Köztársaság kormányának szociális partnerségekért felelős irodája végzi rendkívül sikeresen. Arra is van ugyanakkor lehetőség, hogy a fenti központokon kívül, választott közvetítő bevonásával folytassák le az eljárást.

Utolsó frissítés: 18/04/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.