Közvetítő

Málta

A portál ezen része abban nyújt segítséget Önnek, hogy közvetítőt találjon Máltán.

Tartalomszolgáltató:
Málta

Hogyan találhatok közvetítőt Máltán?

Máltai Közvetítői Központban a felek rendelkezésére bocsátják a Központ által megfelelően akkreditált közvetítők jegyzékét. Mind az önkéntes közvetítés esetén, mind pedig akkor, amikor az ügyet bíróság vagy jogszabály utalja a Központhoz, a közvetítőt a vitában álló felek választják ki az akkreditált közvetítők jegyzékéből, amennyiben a választott személy mindegyikük számára elfogadható. Ha a felek nem tudnak megegyezni egy olyan közvetítő személyében, aki mindegyikük számára elfogadható, a Központ azt a személyt jelöli ki közvetítőnek, akinek a neve a jóváhagyott közvetítők jegyzékében soron következik.

Családjogi közvetítés esetén a felek közös megegyezéssel választhatnak közvetítőt az igazságügyi miniszter által erre a célra kijelölt személyek jegyzékéről (amely esetben a közvetítés költségeit a felek maguk viselik), vagy pedig a bíróság jelöl ki közvetítőt rotációs alapon azon személyek listájáról, akiket az igazságügyi miniszter a bíróság által kirendelt közvetítőkként kijelölt (amely esetben a közvetítőknek járó díjakat a polgári bíróságok hivatala fizeti meg).

Jelenleg nincs elektronikus nyilvántartás. Ha azonban további tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el a Központ honlapjának megfelelő oldalára vagy a hivatalvezetőn keresztül vegye fel a kapcsolatot a Központtal: Malta Mediation Centre, 158 Triq il-Merkanti, Valletta, VLT 1176.

A hivatalvezetőt a +356 23279220 számon vagy az info@mediation.mt e-mail-címen érheti el.

Utolsó frissítés: 28/04/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.