Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata holland nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Az oldal jelenleg a következő nyelveken olvasható: finn.
Swipe to change

Közvetítő

Hollandia

Ez az oldal abban nyújt segítséget, hogy közvetítőt találjon Hhollandiában.

Tartalomszolgáltató:
Hollandia
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Hogyan találhatok közvetítőt Hollandiában?

Hollandiában különböző (üzleti) közvetítői nyilvántartások léteznek. Ezek minőségének biztosítására nem léteznek jogi előírások. Az egyik nagyobb nyilvántartást a Holland Közvetítők Szövetsége (Mediatorsfederatie Nederland, MfN) vezeti. Megemlítendő emellett még az ADR International Register nevű nemzetközi alternatív vitarendezési nyilvántartás.

A szövetség független tájékoztatást nyújt a közvetítésre és a közvetítőkre vonatkozóan, valamint minőségbiztosítási szolgáltatást nyújt. Az MfN által nyilvántartott közvetítők képzett, minősített közvetítők, akik az MfN mediációs szabályaival (MfN-Mediationreglement) összhangban végzik munkájukat, valamint vállalták, hogy az MfN minőségbiztosítási rendszerét alkalmazzák. A Minőségi Közvetítők Alapítvány (Stichting Kwaliteit Mediators) kezeli az MfN közvetítőkkel kapcsolatos panaszokat.

A Jogi Segítségnyújtó Tanács (Raad voor Rechtsbijstand) külön nyilvántartást vezet azokról a közvetítőkről, akik jogosultak jogi segítségnyújtás esetén közreműködni.

Ingyenes-e a közvetítői adatbázishoz való hozzáférés?

Igen, a hozzáférés ingyenes.

Hogyan kereshetek közvetítőt Hollandiában?

A nyilvántartásokban különböző kritériumok segítségével lehet keresni. Kereshet például olyan közvetítőt, aki egy bizonyos tevékenységi területen rendelkezik konkrét szakértelemmel, vagy olyan közvetítőt, aki egy meghatározott régióban végzi tevékenységét.

Kapcsolódó internetes oldalak

Holland Közvetítők Szövetsége

ADR Nyilvántartás

Minőségi Közvetítők Alapítvány

A Jogi Segítségnyújtó Tanács nyilvántartása

Utolsó frissítés: 27/10/2022

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.