Közvetítő

Amennyiben úgy határoz, hogy közvetítést vesz igénybe, találkozni fog egy közvetítővel, aki egy független, semleges harmadik fél, és aki segíthet az ügyek megbeszélésében és egyezség kialakításában.

A közvetítők olyan képzésben vettek részt, ahol megtanulták, hogyan segíthetnek a viták megoldásában. A közvetítő mind a két féllel találkozik, megállapítja, hogy melyek azok a kérdések, melyekről nem lehetséges megállapodni, és segít egyezséget kialakítani. A közvetítők semlegesek, és nem foglalnak állást a vitákban. A közvetítők nem tanácsadók, és nem fognak tanácsot adni az egyes felek álláspontjával kapcsolatban, továbbá a legtöbb esetben javasolni fogják a közvetítés mellett jogi tanácsadás igénybevételét is.

A közvetítés különösen hasznos lehet határokon átnyúló családi viták és a gyermek szülők általi jogellenes elvitele esetében. Ilyen helyzetekben a közvetítő arra bátorítja a szülőket, hogy vállaljanak felelősséget a családot érintő döntéseikért, és hogy konfliktusaikat a bírósági rendszeren kívül rendezzék. A közvetítés ezért képes konstruktív légkört teremteni a megbeszélésekhez, és biztosítja, hogy a szülők egymás között tisztességesen járjanak el, és figyelembe vegyék a gyermek érdekeit is.

Amennyiben részletes információkra kíváncsi azzal kapcsolatban, hogyan találhat közvetítőt (például hogyan lehet a közvetítő szolgálatokhoz fordulni, ez milyen költségekkel jár, illetve a közvetítőkkel kapcsolatos tájékoztatás) kérjük, hogy válasszon a jobb oldali lehetőségek közül.

Amennyiben határokon átnyúló családi vitákra szakosodott közvetítőt keres, kérjük, kövesse az alábbi hivatkozást: http://www.crossbordermediator.eu/

Amennyiben többet szeretne tudni a közvetítésről, kérjük keresse fel a vonatkozó oldalt.

A határokon átívelő családjogi ügyekben igénybe vehető közvetítői eljárásról bővebb információkat, kérjük keresse fel a vonatkozó oldalt.

Utolsó frissítés: 17/11/2021

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.