Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata lengyel nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Az oldal jelenleg a következő nyelveken olvasható.
Swipe to change

Közvetítő

Lengyelország

Ez a szakasz segítséget nyújt abban, hogy közvetítőt találjon Lengyelországban.

Tartalomszolgáltató:
Lengyelország
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Hogyan találhat közvetítőt Lengyelországban?

A közvetítői listákat a körzeti bíróságok vezetik. A közvetítőket – köztük a törvényes feladataikat ellátó nem kormányzati szervezetek és az oktatási intézmények által összeállított listákról választott személyeket – az adott körzeti bíróság elnöke veszi fel a közvetítői listára, illetve törli a közvetítői listáról. A regionális és központi hatóságok közötti hatáskörmegosztás miatt azonban központi közvetítői lista nem áll rendelkezésre.

A lengyelországi közvetítés szabályaira, eljárásaira és gyakorlati szempontjaira vonatkozó alapvető információk megtalálhatók az Igazságügyi Minisztérium weboldalának közvetítésről szóló részében, amelynek üzemeltetésében az alternatív vitarendezési tanács is közreműködik.

Ingyenes-e a közvetítői adatbázishoz való hozzáférés?

Igen, a közvetítői adatbázishoz való hozzáférés ingyenes.

Hogyan találhat közvetítőt Lengyelországban?

Használhatja a körzeti bíróságok elnökei által összeállított közvetítői listákat, vagy igénybe veheti közvetítői egyesületek vagy egyéni közvetítők szolgáltatásait is. Az elérhetőségi adatok és az egyéb információk rendszerint megtalálhatók a szóban forgó bíróság, egyesület vagy közvetítő weboldalán.

Utolsó frissítés: 17/09/2014

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.