Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata lengyel nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Közvetítő

Lengyelország

Ez az ismertető abban nyújt segítséget, hogy közvetítőt találjon Lengyelországban.

Tartalomszolgáltató:
Lengyelország
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Hogyan találhatok közvetítőt Lengyelországban?

A közvetítői eljárások lefolytatására jogosult intézmények és személyek jegyzékeit vagy nyilvántartásait a regionális bíróságok vezetik, és azok megtalálhatók a honlapjukon. A közvetítőket – ideértve a nem kormányzati szervezetek által összeállított névjegyzékben szereplő személyeket (a jogszabályban előírt feladataiknak megfelelően) és az oktatási intézményeket – az illetékességgel rendelkező regionális bíróság elnöke veszi fel és törli a névjegyzékből.

A közvetítők általában a közvetítés meghatározott típusaira szakosodnak: polgári közvetítés (kereskedelmi közvetítés, családjogi közvetítés, munkajog stb.), közvetítés büntető- vagy kiskorúakat érintő ügyekben.

A polgári ügyekben eljáró közvetítők között vannak állandó közvetítők, akiket felvettek az illetékességgel rendelkező regionális bíróság elnöke által vezetett névjegyzékbe.

Az érvényben lévő jogi szabályozás miatt nem vezetnek központi nyilvántartást a közvetítőkről.

A lengyelországi közvetítési folyamat szabályaira, eljárásaira és gyakorlati szempontjaira vonatkozó alapvető információk megtalálhatók az Igazságügyi Minisztérium Közvetítéssel foglalkozó oldalán.

Ingyenes-e a közvetítői névjegyzékhez való hozzáférés?

Igen, a közvetítői névjegyzékhez való hozzáférés ingyenes.

Hogyan találhatok közvetítőt Lengyelországban?

Használhatja a regionális bíróságok elnökei által összeállított közvetítői névjegyzékeket, vagy igénybe veheti közvetítő központok vagy egyéni közvetítők szolgáltatásait. Az információk és elérhetőségek általában megtalálhatók az illetékes bíróságok, központok vagy közvetítők honlapján.

Utolsó frissítés: 10/12/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.