Közvetítő

Portugália

Ez a szakasz abban segít, hogy közvetítőt találjon Portugáliában.

Tartalomszolgáltató:
Portugália

Az állami közvetítő szolgálatok egyikében vagy a kis értékű követelésekkel foglalkozó bíróságokon (julgados de paz – békebíróságok) dolgozó közvetítőket fel kell venni a közvetítés végzésére jogosult szakemberek névjegyzékébe. A névjegyzékbe való felvételt a 2010. május 25-i 282/2010 sz. miniszteri végrehajtási rendelet (Portaria), illetve a 2010. október 19-i 283/2010 sz. miniszteri végrehajtási rendelet szabályozza.

Az állami közvetítés szabályozásáért az Igazságügyi Minisztérium alá tartozó Igazságügyi Politikai Főigazgatóság (Direção-Geral da Política de Justiça – DGPJ) felel. Bár a DGPJ nem nyújt tájékoztatást arról, hogyan lehet közvetítőt találni, de közzéteszi a közvetítők fent említett névjegyzékeit, melyek itt érhetők el:

Családjogi közvetítők névjegyzéke

Foglalkoztatási közvetítők névjegyzéke

Büntetőjogi közvetítők névjegyzéke

A békebíróságokhoz (Julgados de Paz) tartozó közvetítők névjegyzéke

Utolsó frissítés: 18/07/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.