Let op: de oorspronkelijke versie van deze pagina (Pools) is onlangs gewijzigd. Aan de vertaling in het Nederlands wordt momenteel gewerkt.
De volgende vertalingen zijn al beschikbaar: BulgaarsDeensEngelsFransItaliaansLetsMalteesSlowaaksSloveensFinsZweeds
Swipe to change

Bemiddelaars/mediators

Polen

Deze pagina helpt u bij het zoeken van een bemiddelaar/mediator in Polen.

Inhoud aangereikt door
Polen
Er bestaat geen officiële vertaling in de door u gewenste taal.
U kunt van deze tekst wel een automatische vertaling raadplegen. Let op: zo'n automatische vertaling dient alleen ter informatie. De beheerder van deze website kan niet instaan voor de kwaliteit van die vertaling.

Hoe kan een bemiddelaar/mediator worden gevonden in Polen?

De regionale rechtbanken houden lijsten bij van de instellingen en personen die als bemiddelaar/mediator mogen optreden (lijst met bemiddelaars/mediators). De lijsten staan op de websites van deze rechtbanken. Bemiddelaars/mediators worden door de voorzitter van de betrokken regionale rechtbank toegevoegd aan of verwijderd van die lijsten. Dat geldt ook voor personen op lijsten van universiteiten en lijsten die niet-gouvernementele organisaties in het kader van hun wettelijke taken hebben opgesteld.

Bemiddelaars/mediators zijn doorgaans gespecialiseerd op een bepaald gebied: civiel recht (handelsrecht, familierecht, arbeidsrecht enz.), strafrecht of zaken waarbij minderjarigen zijn betrokken.

Tot de bemiddelaars/mediators in civiele zaken behoren onder meer de vaste bemiddelaars/mediators (stałych mediatorów). Zij staan op een lijst die wordt bijgehouden door de voorzitter van de bevoegde regionale rechtbank.

Vanwege de bestaande wettelijke regelingen is er niet één enkele lijst met bemiddelaars/mediators op centraal niveau.

Basisinformatie over voorschriften, procedures en praktische aspecten van bemiddeling in Polen staat op de pagina bemiddeling van de website van het ministerie van Justitie.

Is de toegang tot de lijsten met bemiddelaars/mediators kosteloos?

Ja, de lijsten met bemiddelaars/mediators kunnen kosteloos worden geraadpleegd.

Hoe kan een bemiddelaar/mediator worden gevonden in Polen?

U kunt de door de voorzitters van de regionale rechtbanken opgestelde lijsten van bemiddelaars/mediators raadplegen of u kunt zich wenden tot centra voor bemiddeling/mediation of tot individuele bemiddelaars/mediators. Nadere informatie en contactgegevens kunt u gewoonlijk terugvinden op de websites van rechtbanken, centra of individuele bemiddelaars/mediators.

Laatste update: 10/12/2021

De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.