În materie de drept civil, procedurile și acțiunile în curs intentate înainte de încheierea perioadei de tranziție vor continua în temeiul legislației UE. În baza unui acord reciproc între UE și Regatul Unit, Portalul e-justiție va păstra informațiile legate de Regatul Unit până la sfârșitul anului 2024.

Mediatori

Anglia şi Ţara Galilor

Această secțiune vă furnizează informații utile pentru a găsi un mediator în Anglia și în Țara Galilor.

Conținut furnizat de
Anglia şi Ţara Galilor

Cum să găsiți un mediator în Anglia și în Țara Galilor

Puteți găsi un mediator în materie civilă cu ajutorul Registrului online al mediatorilor în materie civilă (Civil Mediation online directory). Un mediator în materie civilă vă poate furniza informații cu privire la:

  • mediere;
  • servicii;
  • tarife practicate.

Registrul online al mediatorilor în materie civilă este deținut și administrat de Ministerul Justiției. Furnizorii serviciilor de mediere care sunt înscriși în registru sunt acreditați de Consiliul pentru mediere în materie civilă (Civil Mediation Council).

Registrul pentru mediere familială

Obiectivul Registrului online pentru mediere familială (Family Mediation Online Directory) este de a ajuta părțile să ia legătura cu mediatori care își desfășoară activitatea în zona în care locuiesc. Părțile eligibile pentru asistență judiciară (ajutor financiar de la bugetul public) au la dispoziție și o linie telefonică de consiliere juridică (Community Legal Advice helpline), unde pot obține informații suplimentare pentru a găsi un mediator în zona în care locuiesc. Pentru a beneficia de serviciile acesteia, sunați la numărul de telefon 0845 345 4345, formați numărul minicom 0845 609 6677 sau trimiteți un mesaj SMS care să conțină mențiunea „legalaid” și numele dumneavoastră la numărul 80010. Puteți contacta și serviciul de consiliere online al Community Legal Advice.

Este gratuit accesul la baza de date privind mediatorii?

Da, accesul la Registrul online al mediatorilor în materie civilă, la Registrul pentru mediere familială și la site-ul internet al Community Legal Advice este gratuit.

Linkuri conexe

Registrul online al mediatorilor în materie civilă (Civil Mediation Online Directory), Registrul online pentru mediere familială (Family Mediator Online Directory), Verificați dacă puteți beneficia de asistență judiciară, Community Legal Advice

Ultima actualizare: 20/04/2015

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.