Let op: de oorspronkelijke versie van deze pagina (Slowaaks) is onlangs gewijzigd. Aan de vertaling in het Nederlands wordt momenteel gewerkt.
Swipe to change

Nationale jurisprudentie

Slowakije

Op deze pagina vindt u informatie over de rechtspraak in Slowakije.

Inhoud aangereikt door
Slowakije

Online beschikbare rechtspraak

Rechtspraak van gewone rechtbanken

In de online juridische databank JASPI is de rechtspraak van alle rechtbanken in het Slowaakse rechtsstelsel beschikbaar in het Slowaaks.

Rechtspraak van het Hooggerechtshof

De rechtspraak van het Hooggerechtshof is beschikbaar op de website van het Hooggerechtshof, in het Slowaaks.

Formats

De rechtspraak van de gewone rechtbanken is beschikbaar in html-formaat, de rechtspraak van het Hooggerechtshof in pdf-formaat.

Verdere procedures

Er is informatie beschikbaar over:

  • de uitkomst van beroepszaken;
  • de onherroepelijkheid van de uitspraak.

Voorschriften voor publicatie

In Slowakije zijn rechterlijke uitspraken over het algemeen niet wettelijk bindend. Ze vormen geen rechtsbron. Uitspraken van rechtbanken volgen echter uitspraken van het Slowaaks Hooggerechtshof, die feitelijk wel een rechtsbron vormen.

Laatste update: 27/02/2023

De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.