Jurisprudența națională

Germania

Această pagină oferă o prezentare generală a jurisprudenței din Germania.

Conținut furnizat de
Germania

Judecătorii sunt învestiți cu autoritate judiciară, care este exercitată de Curtea Constituțională Federală, de instanțele federale și de instanțele celor 16 landuri (în conformitate cu articolul 92 din Legea fundamentală).

Baze de date online privind jurisprudența

Din 2010, Ministerul Federal al Justiției și Protecției Consumatorilor a publicat hotărâri ale Curții Constituționale Federale, ale instanțelor supreme federale și ale Curții Federale pentru Brevete pe site-ul web al Rechtsprechung im Internet [jurisprudența online]. Persoanele interesate pot accesa gratuit aceste informații.

În plus, Curtea Constituțională Federală și instanțele federale publică hotărârile pe propriile lor site-uri web. Aceste informații sunt disponibile gratuit pentru a fi utilizate în scopuri necomerciale. De asemenea, pe site-urile web sunt publicate comunicate de presă care oferă informații cu privire la cauzele pendinte semnificative și la modul în care au fost soluționate.

Întrucât Republica Federală Germania este un stat federal, landurile organizează publicarea propriilor hotărâri judecătorești. În acest scop, landurile și-au creat propriile site-uri web, către care sunt puse la dispoziție linkuri pe portalul Justizportal des Bundes und der Länder [portalul justiției federale și de stat].

Linkuri conexe

Rechtsprechung im Internet

Curtea Constituțională Federală

Curtea Federală de Justiție

Curtea Administrativă Federală

Curtea Federală Fiscală

Curtea Federală pentru Litigii de Muncă

Curtea Federală de Contencios Social

Curtea Federală pentru Brevete

Justizportal des Bundes und der Länder

Ultima actualizare: 24/08/2021

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.