NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini slovacă a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Swipe to change

Jurisprudența națională

Slovacia

Această pagină vă oferă informații despre jurisprudența din Slovacia.

Conținut furnizat de
Slovacia

Jurisprudența disponibilă online

Jurisprudența instanțelor de drept comun

Jurisprudența tuturor instanțelor din sistemul de justiție slovac poate fi accesată, în limba slovacă, prin intermediul bazei de date juridice online JASPI.

Jurisprudența Curții Supreme

Jurisprudența Curții Supreme poate fi accesată, în limba slovacă, pe site-ul internet al Curții Supreme.

Formate

Jurisprudența instanțelor de drept comun este disponibilă în format html, în timp ce jurisprudența Curții Supreme este disponibilă în format pdf.

Proceduri ulterioare

Sunt disponibile informații privind:

  • rezultatul căilor de atac
  • caracterul irevocabil al hotărârilor

Reguli privind publicarea

În Slovacia, hotărârile judecătorești nu au obligativitate juridică generală și nu sunt izvoare de drept. Cu toate acestea, hotărârile pronunțate de instanțe respectă hotărârile Curții Supreme a Slovaciei, care constituie izvoare de drept de facto.

Ultima actualizare: 27/02/2023

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.