Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata német nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Az oldal jelenleg a következő nyelveken olvasható: spanyol.
Swipe to change

Vádlottak (büntetőeljárás)

Ausztria

Ezek a tájékoztatók azt ismertetik, hogy mi történik akkor, ha valakit bírósági eljáráshoz vezető bűncselekménnyel gyanúsítanak vagy vádolnak. Az osztrák jog szerint bűncselekményt csak akkor lehet elkövetni, ha valamely személy a cselekmény időpontjában már hatályban lévő kifejezett törvényi rendelkezést sért. A büntetőjogi felelősségre vonás az állam joga. Az ügyészségnek, valamint – irányítása alatt – a bűnügyi rendőrségnek és a bíróságoknak ki kell deríteniük a tényeket, és meg kell vizsgálniuk a tények értékelése szempontjából releváns valamennyi körülményt.

Tartalomszolgáltató:
Ausztria

A terheltek jogai a büntetőeljárásban

Ezek a tájékoztatók azt ismertetik, hogy mi történik akkor, ha valakit bírósági eljáráshoz vezető bűncselekménnyel gyanúsítanak vagy vádolnak.

Az osztrák jog szerint bűncselekményt csak akkor lehet elkövetni, ha valamely személy a cselekmény időpontjában már hatályban lévő kifejezett törvényi rendelkezést sért. A büntetőjogi felelősségre vonás az állam joga. Az ügyészségnek, valamint – irányítása alatt – a bűnügyi rendőrségnek és a bíróságoknak ki kell deríteniük a tényeket, és meg kell vizsgálniuk a tények értékelése szempontjából releváns valamennyi körülményt.

Az alábbi tájékoztatókból megtudhatja, hogy ha Ön ellen Ausztriában büntetőeljárást folytatnak, terheltként Önt milyen jogok illetik meg. A tájékoztatók összefoglalják az eljárás főbb szakaszait, és az azokban Önt megillető különböző jogokat, hogy gyorsan hozzájuthasson a szükséges információkhoz.

A büntetőeljárás összefoglalása

Ausztriában a büntetőeljárás főszabály szerint három szakaszból áll:

  • Nyomozás
  • Alapeljárás
  • Fellebbezési eljárás

Az eljárás mindezen szakaszairól és az Ön jogairól további részleteket az ismertetőkben talál. Ezek az információk nem helyettesítik a jogi tanácsadást és csak tájékoztatási célt szolgálnak.

Ha Ön bűncselekmény áldozata volt és azzal kapcsolatban keres információkat, itt átfogó magyarázatot talál a jogaival kapcsolatban.

Kattintson a következő linkekre. Az Ön által keresett információkért kattintson az alábbi hivatkozásokra:

Jogaim a nyomozás során

Jogaim a tárgyalás során

Jogaim a tárgyalást követően

Utolsó frissítés: 01/06/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.