Vádlottak (büntetőeljárás)

Málta

Nagyon fontos, hogy független jogi tanácsadást vegyen igénybe, ha valamilyen módon érintett a büntetőeljárásban. Az ismertetők tájékoztatást adnak arról, hogy ön mikor és milyen körülmények között jogosult ügyvéd általi képviseletre, valamint hogy mit tesz az ügyvéd az ön érdekében. Ez az általános ismertető útmutatást nyújt arról, hogyan találhat ügyvédet, és hogyan fedezhetők az ügyvédi költségek, ha ön nem tudja ezeket megfizetni.

Tartalomszolgáltató:
Málta

Ügyvédkeresés

Ha nincs saját ügyvédje, akkor úgy találhat legkönnyebben, ha megnézi az Ügyvédi Kamara hivatalos honlapját. Ha fogva tartják, segítséget kell kérnie ahhoz, hogy hozzáférjen ehhez a honlaphoz, mivel nem feltétlenül áll internet a fogvatartottak rendelkezésére.

Az ügyvédi költségek megtérítése

Az ügyeletes ügyvéd független ügyvéd, akit az állam fizet. Napi 24 órában áll az ön rendelkezésére, hogy tanácsot adjon. Tájékoztatja önt a jogairól és biztosítja, hogy ne tegyen vagy mondjon semmi olyasmit, ami hátrányos lehet önre nézve.

Ön azonban csak akkor jogosult ingyenesen ügyvédre, ha nem tudja megfizetni az ügyvéd általi képviseletet. Nem végeznek külön rászorultsági vizsgálatot, a jogi segítségnyújtásra való jogosultsága szempontjából a fő kritérium az, hogy dolgozik-e vagy sem. Ha nem dolgozik, az állam biztosítja önnek az ügyeletes ügyvédet mind a rendőrség általi kihallgatása előtt, mind a bíróság előtti megjelenései alkalmával.

Ha ügyvéd nélkül jelenik meg a bíróságon, a bíróság ügyvéd megbízását javasolja önnek, kivéve, ha ön ragaszkodik hozzá, hogy nincs szüksége rá.

Ha meg tudja fizetni, akkor meg kell bíznia egy saját ügyvédet, mert nem lesz jogosult jogi segítségnyújtásra. Javasolt, hogy még azelőtt állapodjon meg a díjakban a választása szerinti ügyvéddel, hogy megbízná.

Utolsó frissítés: 04/05/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.